1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İspanya Kastilya Leon’da elektriğin dörtte birini rüzgar sağlayacak

İspanya Kastilya Leon’da elektriğin dörtte birini rüzgar sağlayacak

Enerji Günlüğü - Naturgy Energy, İspanya'nın en büyük özerk bölgesi Kastilya Leon’da kuracağı toplam 306 MW kapasiteli dokuz rüzgar santrali ile bölgenin...

İspanya Kastilya Leon’da elektriğin dörtte birini rüzgar sağlayacak

Enerji Günlüğü - Naturgy Energy, İspanya'nın en büyük özerk bölgesi Kastilya Leon’da kuracağı toplam 306 MW kapasiteli dokuz rüzgar santrali ile bölgenin elektrik ihtiyacının dörtte birini karşılayacak.

Tarihi Leon Krallığı ve Eski Kastilya topraklarının üzerinde kurulu olan İspanya'nın en büyük özerk bölgesi Kastilya Leon elektrik ihtiyacının %24’ünü rüzgar enerjisinden sağlayacak. İspanyol enerji şirketi Naturgy Energy Group SA, Kastilya Leon’da 306 MW'lık rüzgar santralleri geliştirmeyi planladığını açıkladı.

300 milyon euro yatırım yapacak olan şirket, Burgos, Valladolid ve Zamora illerinde toplam 16 belediyeye yayılan dokuz rüzgar projesi geliştirecek. Bu santraller tamamlandığında yılda 950 GWh elektrik üretecekler. Üretilen elektrik özerk bölgenin elektrik ihtiyacının yüzde 24’ünü (380 bin hane) karşılayacak. 

Ayrıca kurulacak rüzgar santrallerinin yılda 750 bin ton karbondioksidin atmosfere salımını önleyeceği de tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler