1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İspanya ve Fas nükleer işbirliğini artıracak

İspanya ve Fas nükleer işbirliğini artıracak

Enerji Günlüğü - İspanya ve Fas nükleer enerji alanında bilgi paylaşımı, ciddi kazaların önlenmesi, araştırma ve geliştirme konularında işbirliğini...

İspanya ve Fas nükleer işbirliğini artıracak

Enerji Günlüğü - İspanya ve Fas nükleer enerji alanında bilgi paylaşımı, ciddi kazaların önlenmesi, araştırma ve geliştirme konularında işbirliğini daha da güçlendirecekler.

İspanya Nükleer Güvenlik Konseyi (Consejo de Seguridad Nuclear, CSN) ve Fas Nükleer ve Radyolojik Güvenlik ve Güvenlik Ajansı (AMSSNuR) işbirliğini güçlendirmek için bir mutabakat zaptı imzaladı. On yılı aşkın bir süredir nükleer konusunda işbirliği içinde olan iki ülke ilk defa bir anlaşma imzaladılar. 

Anlaşma iki ülke arasında nükleer bilgi paylaşımı için bir çerçeve oluşturuyor. Anlaşmada operasyonel tecrübe ve nükleer kazalardan çıkan sonuçlar, acil durumlardaki müdahale ve iletişim, ciddi kazaların riskinin azaltılması ve sonuçlarının yönetimi, araştırma ve geliştirme gibi unsurlar yer alıyor.

Fas, Rabat'a yakın Mamoura'da inşa halinde olan ve daha önce nükleer enerji merkezi olarak düşünülen 2 MW'lık Triga araştırma reaktörüne sahip.

 
Önceki ve Sonraki Haberler