1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İspanya’da 50 MW’lık GES kurulacak

İspanya’da 50 MW’lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü - İspanyol enerji şirketi Fernosa’nın İspanya’nın Toledo Eyaleti’nde kuracağı 50 MW’lık güneş enerjisi santrali ile 36 bin evin...

İspanya’da 50 MW’lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü - İspanyol enerji şirketi Fernosa’nın İspanya’nın Toledo Eyaleti’nde kuracağı 50 MW’lık güneş enerjisi santrali ile 36 bin evin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

İspanyol enerji şirketi Gas Natural Fenosa’nın bağlı ortaklığı yenilenebilir enerji şirketi Gas Natural Fenosa Renovables, İspanya’da 50 MW kapasiteli bir güneş enerjisi santralinin kurulum çalışmalarına başladı. 35.1 milyon dolar yatırımla kurulacak olan santral yapım aşamasında 90 kişiye de iş imkanı sağlayacak.

Carpio de Tajo Güneş Enerjisi Santrali Toledo Eyaleti’nde şimdiye kadar geliştirilen en büyük güneş projesi olacak. El Carpio de Tajo kasabası yakınlarında bulunan santralde kurulacak olan 158.400 güneş panelinden yılda yaklaşık 90 GWh elektrik üretilecek. Bu da yaklaşık 36 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Bu yılın sonuna kadar tamamlanması planlanan santral yılda 81 bin ton karbondioksidin atmosfere salımını da önlemiş olacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler