1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İspanya’da elektrikli araç şarj istasyonları için AB finansmanı

İspanya’da elektrikli araç şarj istasyonları için AB finansmanı

Avrupa Yatırım Bankası (EIB), İspanya genelinde elektrikli araç (EV) şarj istasyonlarının kurulması için İspanya'nın en büyük elektrik şirketi Endesa'ya 35 milyon euro finansman sağlayacak. 

İspanya’da elektrikli araç şarj istasyonları için AB finansmanı

Enerji Günlüğü - Avrupa Yatırım Bankası (EIB), İspanya genelinde elektrikli araç (EV) şarj istasyonlarının kurulması için İspanya'nın en büyük elektrik şirketi Endesa'ya 35 milyon euro finansman sağlayacak. 

İspanya elektrikli araçlar için şarj altyapısını geliştiriyor. Avrupa Yatırım Bankası (EIB), İtalyan elektrik şirketi Enel'in bir yan kuruluşu olan ve İspanya'da 10 milyon müşterisi bulunan Endesa şirketine elektrikli araç şarj istasyonları projesi için 35 milyon euro finansman sağlayacak. 

Finansman Endesa’nın İspanya genelinde elektrikli ve hibrit araçlar için 8 bin 500 şarj ünitesi kurulmasını öngören dört yıllık bir proje kapsamında kullanılacak. Öncelikli olarak bu yıl içinde 2 bin şarj ünitesi kurulacak. 

Proje AB’nin 2025 yılına kadar 1 milyon EV şarj noktası kurma hedefine katkıda bulunacak. EIB Başkan yardımcısı Emma Navarro yaptığı açıklamada, ulaştırma sektörünün karbonsuzlaştırılmasının AB’nin 2050 yılına kadar iklim zararsız bir ekonomiye ulaşmasında kilit önemde olduğunu belirtti.  

Önceki ve Sonraki Haberler