1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İspanya’daki depremlerin sorumlusu sondaj çalışmaları mı?

İspanya’daki depremlerin sorumlusu sondaj çalışmaları mı?

Enerji Günlüğü - İspanya doğu sahillerinde kaydedilen 300’den fazla yer sarsıntısından bölgede yürütülen gaz sondaj ve çıkartma çalışmaları...

İspanya’daki depremlerin sorumlusu sondaj çalışmaları mı?

Enerji Günlüğü - İspanya doğu sahillerinde kaydedilen 300’den fazla yer sarsıntısından bölgede yürütülen gaz sondaj ve çıkartma çalışmaları sorumlu tutuluyor.

İspanya Ulusal Coğrafya Enstitüsü son bir ayda Valencia körfezinde 300’den fazla deprem belirledi. Bu depremlerin en büyüğü iki gün önce, Salı günü 4.2 büyüklüğünde yaşandı. Dün de şiddeti 1.4 ile 2.9 arasında değişen on deprem oldu.

Normalde deprem fay hattı üzerinde bulunan bölgede görülen yoğun sarsıntıların, sondaj çalışmaları ile tetiklendiğine inanılıyor.

İspanya Ulusal Coğrafya Enstitüsü’nün 220 deprem kaydetmesinin ardından 16 Eylül 2013 tarihinde İspanyol hükümeti, Escal UGS şirketinin çalışmalarını geçici olarak durdurmuştu.

Durdurma kararından önce bölgede gaz sondaj ve çıkarma çalışmalarını yürüten Escal UGS Şirketi, Haziran ayında açıldıktan sonra sahadan yaklaşık 100 milyon m3 gaz çıkarttı.

Sanayi Bakanlığı sarsıntılar ile bu çalışmalar arasında bir ilişki olup olmadığını araştırıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler