1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İspanya’dan klimalı enerji tasarrufu önlemleri

İspanya’dan klimalı enerji tasarrufu önlemleri

İspanya hükümeti, enerjiden tasarruf etmek için ofis ve mağazalarda klimalara sınır getiren yasa tasarısını onayladı. Ayrıca buralarda binaların kapıları kapalı kalacak ve gece ışıklar söndürülecek.

İspanya’dan klimalı enerji tasarrufu önlemleri

Enerji Günlüğü - İspanya’da ofislerde ve mağazalarda klimalar yaz aylarında 27 derecenin altına düşürülmeyecek ve kışın 19 derecenin üzerine çıkarılmayacak.

İspanya, küresel ısınma ve iklim krizinin etkilerini en aza indirmek ve Rusya gazına bağımlılığı azaltarak kış aylarında enerji arz güvenliğini sağlamak amacıyla bazı önlemleri devreye almaya hazırlanıyor. Bir aydır aşırı sıcaklarla boğuşan ülke, soğutma sistemleri kontrol altında çalıştırılacak. 

İspanya Hükümeti, enerjiden tasarruf etmek için ofislerde ve mağazalarda soğutma sistemlerini yaz aylarında 27 derecenin altına düşürülmesini ve kışın 19 derecenin üzerine çıkarılmasını yasaklayan bir yasa tasarısını onayladı.

Tasarı, aynı zamanda konusu binaların kapılarının kapalı kalmasını ve akşam 22.00’den sonra mağaza vitrinlerinin ışıklarının söndürülmesini zorunlu kılıyor. Önlemler, 2023 yılı Kasım ayına kadar sürecek.

Daha önce Yunanistan, Fransa, Almanya ve İtalya’da enerjiden tasarruf etmek için benzer kararlar almıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler