1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İspanyol devlerin Türkiye’de yatırım planları

İspanyol devlerin Türkiye’de yatırım planları

Enerji Günlüğü - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 27 Kasım 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İspanya’da gerçekleştirilen...

İspanyol devlerin Türkiye’de yatırım planları

Enerji Günlüğü - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 27 Kasım 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İspanya’da gerçekleştirilen CEO toplantısını değerlendirdi.
Toplantıda, sektörlerinde büyük ve 1 milyon kişiye yakın istihdam sağlayan 17 firmanın üst yöneticisinin yanı sıra 1 milyon işletmeyi temsil eden ”CEOE” isimli İşverenler Konfederasyonu Başkanının da hazır bulunduğunu anımsatan Çağlayan, İspanyol firmalarının çıkışı Türkiye’de aradığını belirtti.
Türkiye’de yatırımları bulunmayan şirket CEO’larının ise Türkiye’de yatırım yapma planları olduğunu belirten Bakan Çağlayan, bunda ekonomik ve siyasi istikrarın önemli rol oynadığını ifade etti. Çağlayan, FCC, Gas Natural ve Red Electrica firmalarının CEO’larının önümüzdeki dönemde Türkiye’ye yatırım yapacaklarını ifade ettiklerini bildirdi.
FCC’nin inşaat, müteahhitlik; Gas Natural’ın, gaz, enerji, elektrik dağıtım ve Red Electrica’nın ise enerji alanlarında faaliyet gösterdiğine işaret eden Çağlayan, yeni yatırım planlayan bu 3 firmanın toplam cirolarının 18 milyar Euro’yu aştığını ve yaklaşık 110 bin kişiye istihdam sağladıklarını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler