1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İspanyol Iberdrola ABD yenilenebilir yatırımlarını arttıracak

İspanyol Iberdrola ABD yenilenebilir yatırımlarını arttıracak

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük rüzgar enerjisi şirketlerinden İspanyol Iberdrola, ABD’deki yenilenebilir enerji kapasitesini dört yılda yüzde...

İspanyol Iberdrola ABD yenilenebilir yatırımlarını arttıracak

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük rüzgar enerjisi şirketlerinden İspanyol Iberdrola, ABD’deki yenilenebilir enerji kapasitesini dört yılda yüzde 50 arttıracak.

İspanyol enerji şirketi Iberdrola SA Başkanı Ignacio Galan, global bazda karbon emisyonlarını azaltma planları çerçevesinde ABD’deki yenilenebilir enerji kapasitelerini  önümüzdeki dört yıl içinde yüzde 50’ye varan oranlarda arttıracaklarını açıkladı. 

Bu kapsamda Şirket, ABD'de iletim ve dağıtım sistemi için yaklaşık 15 milyar dolar harcayarak 2022 yılı sonuna kadar yenilenebilir enerji kapasitesini yaklaşık 10.000 megawatt'a (MW) çıkaracak.

Iberdrola, büyük çoğunluğu bağlı şirketi Avangrid Inc aracılığıyla olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'nde 6.500 MW'ın üzerinde yenilenebilir enerji kapasitesine sahip. Avangrid Inc, NextEra Energy ve Berkshire Hathaway şirketlerinden sonra ülkenin üçüncü büyük rüzgar enerjisi sağlayıcısı.

İberdrola’nın dünya çapında 48.800 MW'lık üretimin yarısından fazlası yenilenebilir, geri kalanı ise çoğunlukla doğalgaz, nükleer ve kömür tarafından destekleniyor. Galan, şirketin 2020 yılında İspanya'da bulunan son iki kömür santralini kapatmak istediğini söyledi. Iberdrola, karbondioksit emisyon yoğunluğunu 2030 yılına kadar% 50 oranında azaltmayı ve 2050 yılına kadar karbon nötr hale gelmeyi taahhüt etti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler