1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İspanyol Iberdrolla Avustralya’da RES satın aldı

İspanyol Iberdrolla Avustralya’da RES satın aldı

Iberdrola, 1000 MW’lık Mount James RES’i satın alarak Avustralya’daki yenilenebilir enerji yatırımlarını 3000 MW’ın üzerine çıkardı.

İspanyol Iberdrolla Avustralya’da RES satın aldı

Enerji Günlüğü - İspanyol elektrik şirketi Iberdrola, Avustralya’daki 1000 megavatlık (MW) Mount James Rüzgar Santrali (RES) projesini satın aldı.

İspanyol elektrik şirketi Iberdrola, Avustralya’daki 1.000 megavatlık (MW) rüzgar santralinin haklarını satın aldığını duyurdu. Bu satın almayla birlikte şirketi ülkedeki portföyü 3000 MW’ı aştı. 

Açıklamada, Mount James Rüzgar Santrali (RES) proje sahasının 50.000 hektarında çevre etki değerlendirme çalışmalarının tamamlandığını belirten şirket, projenin inşası için gerekli olan tüm izinlerin onay için gözden geçirilmekte olduğunu kaydetti. 

İLK HİBRİT SANTRALİ 180 BİN EVE ELEKTRİK SAĞLAYACAK

Şirket ayrıca, Güney Avustralya'da, 210 MW'lık bir rüzgar santrali ile 107 MW'lık güneş santralini birleştirerek ilk hibrit rüzgar-güneş santralini planladığını da açıkladı. Hibrit santralde üretilen elektrik 180.000 Avustralya konutunun yıllık ihtiyacını karşılayabilecek. 

Iberdrolla Avustralya’da 940 MW kurulum kapasitesine sahip. Şirketin ayrıca ülkede tamamlanma aşamalarında 3.000 megavattan fazla projesi bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler