1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İspanyol Repsol ABD’deki kaya gazı üretimini arttıracak

İspanyol Repsol ABD’deki kaya gazı üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - İspanyol Repsol, ABD’nin en büyük kaya gazı sahası Marcellus Shale’de gaz üretimini 2020 yılı sonuna kadar % 50 oranında arttırmayı...

İspanyol Repsol ABD’deki kaya gazı üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - İspanyol Repsol, ABD’nin en büyük kaya gazı sahası Marcellus Shale’de gaz üretimini 2020 yılı sonuna kadar % 50 oranında arttırmayı planlıyor.

İspanyol petrol şirketi Repsol yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük, dünyanın da sayılı büyük gaz sahaları arasında yer alan Marcellus Shale sahasındaki kaya gazı (şeyl gazı) üretiminin 2020 yılı sonuna kadar % 50 oranında artabileceğini bildirdi. 

HEDEFE ÇOK YAKINIZ

Repsol’un Kuzey Amerika Direktörü Paul Ferneyhough, hedefe yalnızca bir sondaj kuyusunun daha açılması ve yılda yaklaşık 400 milyon dolarlık yatırım yapılmasıyla ulaşılabileceğini söyledi.

Günde ortalama 490 milyon metreküp doğalgaz üretilen Marcellus Shale sahası, şirketinKuzey Amerika'daki toplam üretiminin %47’sini sağlıyor. Repsol kuzeydoğu Pennsylvania, Bradford, Susquehanna ve Tioga ilçelerinde bulunan Marcellus'ta 168.400 dönüm hisseye sahip. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler