1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Isparta Belediyesi elektrik ihtiyacının bir kısmını güneşten karşılayacak

Isparta Belediyesi elektrik ihtiyacının bir kısmını güneşten karşılayacak

Isparta Belediyesi, elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılamak üzere Gönen ilçesinde her biri 1 MW kapasiteli 5 adet Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuracak. 

Isparta Belediyesi elektrik ihtiyacının bir kısmını güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Isparta Belediyesi, elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılamak üzere Gönen ilçesinde her biri 1 MW kapasiteli 5 adet Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuracak. 

Isparta Belediyesi Başkanlığı tarafından Isparta İli, Gönen ilçesi, Senirce Köyü’nde mülkiyeti hazineye ait toplam 500 bin metrekarelik alanda her biri 1 MW kapasiteli 5 adet Güneş Enerjisi Santrali (GES) tesisi kurulması planlanıyor. 

TESİS İÇİN YAKLAŞIK 51 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK

Yaklaşık 51 milyon lira değerindeki proje kapsamında üretilen elektrik belediyenin çeşitli kısımlarındaki elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kullanılacak. Ekonomik ömür ise yaklaşık 40 yıl olarak öngörülen tesiste 50 kWp ve 60 kWp güçlerde 88 adet evirici kullanılacak.

Güneş enerjisini DC (doğru akım) elektrik enerjisine çeviren ekipman, güneş pili olarak da bilinen fotovoltaik panellerdir. Fotovoltaik sistemlerde fotovoltaik panellerin yanı sıra, akü, şarj regülatörü, solar evirici ve şalt ekipmanı bulunur. Aküler elektrik enerjisi depolamada kullanılırken, şarj regülatörleri akülerin şarj kontrolünü sağlar. Solar eviriciler, fotovoltaik panellerde üretilen DC (doğru akım) elektrik enerjisini AC (alternatif akım) elektrik enerjisine çevirir. Sistemdeki şalt ekipmanı, sistemin enerji üretimini, dağıtımını, kontrolünü ve güvenliğini sağlar. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler