1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Isparta Şarkikaraağaç’ta 5 MW’lık GES kurulacak

Isparta Şarkikaraağaç’ta 5 MW’lık GES kurulacak

Royal Taş Turizm, binalarının elektrik ihtiyacını karşılamak üzere Isparta’da 5 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak. 

Isparta Şarkikaraağaç’ta 5 MW’lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesi sınırları içinde  5 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. 

Royal Taş Turizm Tic. A.Ş. tarafından Isparta ili, Şarkikaraağaç ilçesinde bulunan 8,5 hektarlık alanda 5 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor.  

53 milyon TL değerindeki proje kapsamında kurulacak olan santralde her biri 430 W kapasiteli 16 bin 852 adet güneş paneli ve 46 adet invertör kullanılacak. Santralde yaklaşık 5 MWh/yıl elektrik üretilecek. Üretilecek elektrik, trafolar ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek ve dağıtım şirketine ait en yakın hatlara saplanma yöntemi ile bağlanarak sisteme aktarılacak. 

Elektrik ticari amaçla kullanılmayacak olan elektrik, şirketin bünyesinde yer alan hizmet binaları, aydınlatma ihtiyacını karşılamak için kullanılacak. Artan elektrik üretimi de şebekeye verilerek değerlendirilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler