1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Isparta’da 35 jeotermal arama kuyusu açılacak

Isparta’da 35 jeotermal arama kuyusu açılacak

Anomali Jeofizik, Isparta’nın Şakirağaç ilçesinde sera ısıtması ve turizm amaçlı jeotermal kaynak arayacak.

Isparta’da 35 jeotermal arama kuyusu açılacak

Enerji Günlüğü - Isparta’nın Şakirağaç ilçesinde 35 sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. Kaynağın sera ısıtması ve turizm amaçlı kullanılması planlanıyor.

Anomali Jeofizik Jeoteknik Mühendislik Proje Uygulama Danışmanlık Tur. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Isparta İli, Şarkikaraağaç İlçesi, Aslandoğmuş Köyü sınırları içinde  2016/01 ruhsat numaralı sahada “Jeotermal Kaynak Arama” faaliyeti planlanıyor. Proje yatırımının 3 milyon TL’yi aşması öngörülüyor. 

Proje kapsamında, 35 adet jeotermal sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. Sondaj çalışmasında yaklaşık olarak 1500 metre derinlikte ulaşılacağı tahmin ediliyor.  Sondaj çalışması yapılacak her bir sondaj noktası için 900 metrekarelik bir alan kullanılacak. 

Arama çalışmalarını sona ermesi ile jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınırsa, çıkacak olan suyun sıcaklık değerlerine göre proje sahibi tarafından jeotermal kaynaklı teknolojik sera yapımında veya Turizm Konaklama veya Spa Merkezinde kullanılması planlanıyor. Sondaj çalışmaları sonucunda kaynağa ulaşılamazsa kuyu ağzı beton ile kapatılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler