1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Isparta’daki kesintiler AEDAŞ yönetimini görevden aldırdı

Isparta’daki kesintiler AEDAŞ yönetimini görevden aldırdı

Isparta’da kar yağışına bağlı elektrik kesintileri, AEDAŞİ yönetiminde değişiklik getirdi. Genel Müdür, Isparta İl Müdürü ve Sistem İşletme Direktörü görevden alındı. 

Isparta’daki kesintiler AEDAŞ yönetimini görevden aldırdı

Enerji Günlüğü - Isparta’da kar yağışına bağlı elektrik kesintileri, AEDAŞİ yönetiminde değişiklik getirdi. Genel Müdür, Isparta İl Müdürü ve Sistem İşletme Direktörü görevden alındı. 

Yoğun kar yağışı nedeniyle Isparta’da uzun süreli ve tekrar tekrar elektrik kesintileri yaşanmasının ardından, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ’nin (AEDAŞ) Genel Müdürü, Isparta İl Müdürü ve Sistem İşletme Direktörü; 04 Mart 2022 tarihi itibarıyla görevden alındılar. 

AEDAŞ’tan yapılan açıklamada Isparta’yı bir ay ara ile etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve buz yükü nedeniyle enerji hatlarında meydana gelen arızaların giderilmesi için sahada 7/24 çalışma yürütüldüğü belirtildi.  

Açıklamada, çalışmaların Isparta’da 620 saha personeli, 253 araç ve iş makinesi ve 52 jeneratör ile devam ettiği kaydedildi. Açıklama şu sözlerle devam etti, “Kar ve buz yükünün enerji nakil hatlarında yarattığı hasarın bir an önce giderilmesi, kentin enerji altyapısının güçlendirilmesi şirket olarak en büyük önceliğimiz. İklim koşullarının zorlayıcı etkisini de göz önünde bulundurarak bölgeye yönelik yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Isparta’da benzer bir sürecin bir daha yaşanmaması için tüm enerjimiz ile çalışmaya ve yatırımlarımızı artırarak güçlendirmeye devam edeceğiz”.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler