1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Isparta’daki Uluborlu RES’in kurulu gücü arttırılacak

Isparta’daki Uluborlu RES’in kurulu gücü arttırılacak

Kavram Enerji, 450 milyon TL yatırımla Isparta’daki Uluborlu RES’e 4 rüzgar türbini daha ekleyecek. Böylece santralin kapasitesi 84,4 MW’a çıkacak.

Isparta’daki Uluborlu RES’in kurulu gücü arttırılacak

Enerji Günlüğü - Isparta’da işletilmekte olan 60 MW kurulu gücündeki Uluborlu Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) kapasitesi 24,4 MW arttırılarak 84,4 MW’a çıkarılacak. 

54,9896 MWe kapasiteli Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali’ne hazırlanan Uluborlu Rüzgar Enerji Santrali (RES) kapasite arttıracak. Fina Enerji şirketlerinden Kavram Enerji Yatırım Üretim ve Tic. A.Ş. tarafından Isparta İli, Uluborlu ve Gönen ilçeleri sınırları içinde işletilmekte olan 60 MW kurulu gücündeki Uluborlu Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) kapasitesi 24,4 MW arttırılacak. Projenin değeri 450 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Kapasite artışı kapsamında toplam 36 türbine ek olarak her biri 6,1 MWe olan 4 türbin daha kurularak türbin sayısı 40 adede çıkarılacak. Böylece santralin kurulu gücü de 60 MW’dan 84,4 MW’a çıkarılacak. Santralde üretilecek elektrik enerjisi miktarı da yıllık 216 milyon kWh’den 337 milyon 600 bin kWh’e çıkacak. Üretilen elektrik, mevcut şalt sahasından 154 kV Keçiborlu TM-Çölovası TM EİH ye girdi-çıktı ile bağlantı yapılacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler