1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail doğalgaz için yasal çerçeveyi yeniledi

İsrail doğalgaz için yasal çerçeveyi yeniledi

Enerji Günlüğü -  İsrail Parlamentosu, karasularında bulunan doğalgaz kaynaklarını değerlendirmek için yenilenen doğalgaz hukuki çerçevesini...

İsrail doğalgaz için yasal çerçeveyi yeniledi

Enerji Günlüğü -  İsrail Parlamentosu, karasularında bulunan doğalgaz kaynaklarını değerlendirmek için yenilenen doğalgaz hukuki çerçevesini onayladı. 

İsrail Parlamentosu, Yüksek Mahkeme tarafından uygun görülmeyen doğalgaz kaynaklarını değerlendirmeyi amaçlayan doğalgaz hukuki çerçevesinin  yenilenen şeklini onayladı.

Mart ayı sonunda İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun İsrail'in en büyük gaz sahası Leviathan doğalgaz sahasının yüzde 85 hissesine sahip olan Amerikan Noble Energy ve İsrailli Delek Group ile İsrail Rekabet Kurumu Tekel Karşıtı Komisyonu'nun onayını almadan imzaladığı anlaşma İsrail Yüksek Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, yasal düzenlemenin gözden geçirilmiş yeni halinin Mahkemenin eleştirilerini karşıladığını belirterek, şimdi de en önemli şeyin daha fazla gecikmeden gazın çıkarılması olduğunu kaydetti. 

Düzenlemenin yeniden yüksek mahkemeye taşınması veya İsrail politikasının karışması risklerinin hala bulunduğu ifade ediliyor. 

İSRAİL'İN AKDENİZ DOĞALGAZI AÇILIMINA YARGI ENGELİ

Önceki ve Sonraki Haberler