1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail Doğu Akdeniz’de dördüncü ihale turuna hazırlanıyor

İsrail Doğu Akdeniz’de dördüncü ihale turuna hazırlanıyor

İsrail, Doğu Akdeniz'deki MEB sınırları içinde doğalgaz ve petrol arama ruhsatları vermek için düzenleyeceği dördüncü ihale turu için 25 blokta arama ruhsatı verecek.

İsrail Doğu Akdeniz’de dördüncü ihale turuna hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - İsrail, Doğu Akdeniz'deki MEB sınırları içinde doğalgaz ve petrol arama ruhsatları vermek için düzenleyeceği dördüncü ihale turu için 25 blokta arama ruhsatı verecek.

İsrail Enerji Bakanlığı, Doğu Akdeniz’de denizüstü (offshore) petrol ve doğalgaz aramaları için dördüncü tur ruhsatlandırma ihaleleri için bir güncelleme açıkladı. Dördüncü turda İsrail Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde her biri maksimum 1.600 km2'ye kadar olan 6 küme halinde gruplandırılmış 25 arama ruhsatı (blok) ihale edilecek. İhale turunun aşamalarının kesin tarihleri ​​ve lisansların kümeler halinde gruplandırılması daha sonraki bir tarihte belirlenecek.

Bununla birlikte ihale edileceği açıklanan bazı blokların Lübnan MEB'i kapsamında olduğu ve açıklanan haritanın tamamen siyasi olduğu eleştirileri yapılıyor.

İsrail Münhasır Ekonomik Bölgesi sınırlarında 2017 yılında gerçekleştirdiği ilk tur ihalede Energean ve Hintli konsorsiyuma 6 lisans vermişti. 2019'da sona eren ikinci lisans verme turunda 12 yeni lisans verilmişti. İngiliz şirketleri Cairn, Soco ve İsrail şirketi Ratio'ya 8 lisans ve Energean ve "Israeli Opportunity" şirketine 4 lisans verilmişti. 2020 yılında Blok 72 için gerçekleştirilen üçüncü ihale turunun kazananı hakkında henüz bir karar alınmadı.

Enerji Günlüğü 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler