1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail ENI`ye Tanin ve Karish`i önerdi

İsrail ENI`ye Tanin ve Karish`i önerdi

Enerji Günlüğü -İsrail, İtalyan enerji şirketi ENI'ye karasularında bulunan iki küçük saha olan Karish ve Tanin'de yatırım yapmasını önerdi.İsrail...

İsrail ENI`ye Tanin ve Karish`i önerdi

Enerji Günlüğü -İsrail, İtalyan enerji şirketi ENI'ye karasularında bulunan iki küçük saha olan Karish ve Tanin'de yatırım yapmasını önerdi.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, İtalyan enerji şirketi ENI'nin başkanı Claudio Descalzi ile görüşmesinde şirketin karasularındaki iki küçük saha olan Karish (50 milyar metreküp) ve Tanin (20 milyar metreküp) doğalgaz sahalarında yatırım yapmasını önerdi.

Noble Energy ve Delek Group tarafından kontrol edilen iki saha İsrail hükümetinin anti-tekel yasaları gereği 14 ay içinde elden çıkarılması gerekiyor. Sahaların satılmaması durumunda devlete iade edilecek ve devlet tarafından ihale ile satışı gerçekleştirilecek.

Eni, Ağustos ayında Mısır açıklarında bulunan Zohr doğalgaz sahasında yaklaşık 100 metrekarelik alanda 1.450 metre derinlikte Akdeniz'in en büyük doğalgaz potansiyeline sahip bir keşif yaptığını duyurmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler