1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail gazı Avrupa`ya TANAP`la taşınabilir

İsrail gazı Avrupa`ya TANAP`la taşınabilir

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli yatırım ve danışmanlık şirketi Global Resources’ın Başkanı Mehmet Öğütçü, İsrail’de üretilen gazın...

İsrail gazı Avrupa`ya TANAP`la taşınabilir

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli yatırım ve danışmanlık şirketi Global Resources’ın Başkanı Mehmet Öğütçü, İsrail’de üretilen gazın TANAP’la Avrupa’ya taşınabileceğini söyledi. Enerji IQ’nun haberine göre, Öğütçü, İsrail offshore’unda (açık deniz) Tamar ve Leviathan sahalarında üretilecek doğalgazın Avrupa pazarına iletilebilecek bölümünün yıllık 10-12 milyar metreküp arasında olmasının beklendiğini söyleyerek, bu doğalgazın boru hatları ile Türkiye’ye ulaştıktan sonra Doğu Avrupa pazarına TANAP ile taşınabileceğini dile getirdi. Öğütçü, Mısır’ın da henüz değerlendirilmeyen bir offshore doğalgaz potansiyeli olduğunu kaydetti.

 

Mehmet Öğütçü, İsrail doğalgazı için yatırımcıların kararının hükümetlerin kararından daha önemli olduğunu söyledi. Üretilecek doğalgazın sıvılaştırılarak LNG formunda ithalinin pahalı olacağına dikkat çeken Öğütçü, bu gazın iç talep artışı gösteren Türkiye ve Mısır’da da tüketilebileceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler