1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail gazının 2020'de Türkiye'ye akması hedefleniyor

İsrail gazının 2020'de Türkiye'ye akması hedefleniyor

Enerji Günlüğü – İsrail karasularında bulunan Leviathan doğal gaz sahasındaki gazı Türkiye'ye ulaştıracak denizaltı boru hattının 2020...

İsrail gazının 2020'de Türkiye'ye akması hedefleniyor

Enerji Günlüğü – İsrail karasularında bulunan Leviathan doğal gaz sahasındaki gazı Türkiye'ye ulaştıracak denizaltı boru hattının 2020 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Saha ortaklarından Delek Drilling ve Avner Oil CEO'su Yossi Abu yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük açıkdeniz (offshore) doğal gaz sahalarından biri olan İsrail Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde yer alan Leviathan doğal gaz sahasındaki gazı Türkiye'ye ulaştıracak denizaltı boru hattının 2020 yılı sonuna kadar hazır olabileceğini söyledi. Abu, yeni 500 kilometrelik hattın gazın İsrail piyasasına girişinden bir yıl sonra 2020 yılında Türkiye'ye gaz akışına başlayabileceğini ve bunun bir hedef olduğunu kaydetti.

2010 yılında keşfedilen İsrail'in Akdeniz kıyılarındaki Leviathan Sahası, son on yılın en büyük deniz keşiflerinden biri. 622 metreküp doğalgaz (BCM) rezervi olduğu tahmin edilen Leviathan'ın 2019 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Sahada Amerikan Noble Energy % 39.66 hisse ile işletmeci ortak iken, Delek Group (Avner Oil ve Delek Drilling) % 45.34 ve Ratio Oil ise % 15 hisseye sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler