1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İsrail İran'a petrol tazminatı ödeyecek

İsrail İran'a petrol tazminatı ödeyecek

Enerji Günlüğü - İsrail’in Trans-Asya Petrol Ltd. şirketini İran Milli Petrol Şirketine 1,2 milyar dolar tazminat ödeyecek.İsrail Haaretz gazetesinin...

İsrail İran'a petrol tazminatı ödeyecek

Enerji Günlüğü - İsrail’in Trans-Asya Petrol Ltd. şirketini İran Milli Petrol Şirketine 1,2 milyar dolar tazminat ödeyecek.

İsrail Haaretz gazetesinin haberine göre, İsviçre mahkemesi, İsrail’in Trans-Asya Petrol Ltd. şirketinin İran Milli Petrol Şirketine 1,2 milyar dolar tazminat ödemesine karar verdi. 

İsviçre'nin Lozan şehrinde görülen mahkemede, İran üzerindeki batı yaptırımlarının kaldırılmasından sonra İsrail’ın önceki borcunu geri ödemesinde bir engel olmadığına karar verildi. İsrail şirketi, İran'a ek olarak 200 bin dolar gecikme bedeli de ödeyecek.

İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi zamanında Avrupa'ya İran petrolünü taşıyan tankerlerden sorumlu olan Trans-Asya Petrol Ltd. şirketi Şah rejiminin yıkılmasından sonra İran'a para ödemeyi reddetmişti.

2015 yılında İsviçre mahkemesi yine İran lehine karar vermiş, ancak İsrail mahkeme kararlarına uymayı reddetmişti. Tahran hükümeti ise İsrail yüzünden uğradığı zararı 7 milyar dolar olarak açıklamıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler