1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İsrail kanser gerekçesiyle Hayfa rafinerisini kapattı

İsrail kanser gerekçesiyle Hayfa rafinerisini kapattı

Enerji Günlüğü - İsrail'in Hayfa şehrinde bulunan petrol rafinerisi bölgede kanser oranlarının artması nedeniyle kapatıldı.İsrail’de Hayfa Belediyesi,...

İsrail kanser gerekçesiyle Hayfa rafinerisini kapattı

Enerji Günlüğü - İsrail'in Hayfa şehrinde bulunan petrol rafinerisi bölgede kanser oranlarının artması nedeniyle kapatıldı.

İsrail’de Hayfa Belediyesi, yüksek kanser oranlarıyla ilgili raporu neden göstererek, ülkenin en büyük petrokimya grubu tarafından işletilen petrol rafinerisini kapatma kararı aldı.

Hayfa Belediye Başkanı Yona Yahav, Pazar günü rafinerinin girişine belediye kamyonlarını yığarak girişi kapattı. Kapısına kilit vurulan şirketin ayrıca lisansları da geri alındı.

Yahav, gerçek rakamlar İsrail hükümeti tarafından açıklanana kadar Hayfa Limanında akaryakıt ve kimyasal çalışmalara izin vermeyeceklerini belirtti.

Rapora göre, 10 yıl gibi bir sürede 4.860 kanser vakasının 780'i bölgede tespit edildi. Uzmanlar bölgedeki petrol rafinerisinin havayı kirletmesinin bu oranın yüksekliğinde etkili olduğunu ifade ediyor.

YEREL MAHKEME KARARI ERTELEDİ

Hayfa Belediyesi'nin bu işlemlerinden bir gün sonra ise Hayfa Bölge Mahkemesi Israel Oil Refineries Ltd.(ORL)'nin lisans iptalinin ertelenmesi yönünde karar aldı. Tarafların bugün bir araya gelerek konuyu görüşmesi planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler