1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail Leviathan sahası için yumuşak çözüm bulacak

İsrail Leviathan sahası için yumuşak çözüm bulacak

İsrail, Leviathan sahasından Türkiye ve Mısır'a doğal gaz ihracatına daha yumuşak önerilerle izin verme arayışında.

İsrail Leviathan sahası için yumuşak çözüm bulacak

Enerji Günlüğü - İsrail, Leviathan sahasından Türkiye ve Mısır'a doğal gaz ihracatına daha yumuşak önerilerle izin verme arayışında.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, Leviathan doğal gaz sahasını geliştirilmeye devam edilmesi için Nobel Energy ve Delek Group'a yakın zamanda bir öneri sunacaklarını ve Mısır ile Türkiye'ye doğal gaz ihraç edilmesine izin vereceklerini söyledi. 

Steinitz, "Yakın zamanda bir çözüme ulaşılması için çalışıyoruz, birkaç aydan fazla sürmeyeceğini düşünüyorum" diye konuştu. 

Steinitz'in verdiği bilgiye göre, hükümet İsrail Yüksek Mahkemesi'nin Nobel Energy ve Delek Group'un Mart ayında iptal ettiği düzenlemelerini biraz daha yumuşatacak. Steinitz, iki tarafın da biraz esneklik göstermesi halinde çalışmalara devam edebileceklerini ifade etti. 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun İsrail'in en büyük gaz sahası Leviathan doğalgaz sahasının yüzde 85 hissesine sahip olan Amerikan Noble Energy ve İsrailli Delek Group ile İsrail Rekabet Kurumu Tekel Karşıtı Komisyonu'nun onayını almadan imzaladığı anlaşma İsrail Yüksek Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. 

İSRAİL'İN AKDENİZ DOĞALGAZI AÇILIMINA YARGI ENGELİ

Önceki ve Sonraki Haberler