1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail`den Türk şirketlere gaz teklifi

İsrail`den Türk şirketlere gaz teklifi

Enerji Günlüğü -İsrail, doğalgazını Avrupa'ya Türkiye üzerinden ulaşmasıyla ilgili olarak Türk şirketlere teklif götürdü.Sabah Gazetesi'nden İbrahim...

İsrail`den Türk şirketlere gaz teklifi

Enerji Günlüğü -İsrail, doğalgazını Avrupa'ya Türkiye üzerinden ulaşmasıyla ilgili olarak Türk şirketlere teklif götürdü.

Sabah Gazetesi'nden İbrahim Acar'ın haberine göre, İsrail, gazın Avrupa'ya Türkiye üzerinden ulaşmasıyla ilgili olarak Türk şirketlere teklif götürdü. Bunlar arasında 10 yıldır İsrail'de elektrik üretimi yapan Zorlu Grup, çelik üretimi de bulunan Borusan, Turcas ile Enerjisa'nın Alman ortağı E.ON'un olduğu belirtiliyor.

Ayrıca Çalık ve ENKA'nın da İsrail gazı için devrede olduğu, bu şirketlerle temasların ön görüşme safhasında olduğu da ileri sürülüyor. İsrail gazının Türkiye'nin 2 bin 400 yıllık ihtiyacını karşılayacağı belirtiliyor.

İsrail karasularında bulunan ve yüzde 80'i ABD'li Noble, yüzde 20'si İsrailli Delek'in ortak olduğu şirket tarafından çıkarılacak olan doğalgazın üretim sonrası boru hattı projesinde Türk şirketlerin görev alması planlanıyor.

İSRAİL MISIR'IN YERİNİ ANKARA İLE DOLDURMAK İSTİYOR

Toplam rezervi 1.1 trilyon metreküp olan gazın 540 milyar metreküpünü iç tüketime ayıran İsrail, yıllık 16 milyar metreküplük bölümünü ise Avrupa'ya satmak istiyor. İsrail bu miktarın 8 milyar metreküpünü Mısır üzerinden LNG olarak satmak için anlaşma yapmıştı. Ancak bu proje rafa kalktı. İsrail de, bunun üzerine yönünü Ankara'ya çevirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler