1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İsrail’e ilk Kürt petrolü ulaştı

İsrail’e ilk Kürt petrolü ulaştı

Enerji Günlüğü – Irak Bölgesel Kürt Yönetimi petrolünü taşıyan SCF Altai tankeri bu sabah İsrail limanına yanaştı.Yerel kaynakların bildirdiğine...

İsrail’e ilk Kürt petrolü ulaştı

Enerji Günlüğü – Irak Bölgesel Kürt Yönetimi petrolünü taşıyan SCF Altai tankeri bu sabah İsrail limanına yanaştı.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından Türkiye'nin Ceyhan limanına pompalanan petrolü taşıyan tankerlerden Liberya bandıralı SCF Altai, bu sabah İsrail'in Ashkelon limanına yanaştı.

SCF Altai 81 bin ton petrol taşıma kapasitesine sahip.

Irak Merkezi Yönetimi ile Bölgesel Kürt Yönetimi arasında gerginliğe neden olan Türkiye Ceyhan üzerinden Kürt petrolünün satışı devam ediyor.

İsrail’in yakın müttefiki olan ABD Kürt petrolünün bağımsız olarak satılmasından rahatsız ve petrolün alıcılarını uyarıyor.

Resmi yetkililere göre, İsrail Kürt Yönetimi ile sıkı ilişkiler geliştirmeyi ve böylece Orta Doğu ile sınırlı olan diplomatik ağını genişleterek enerji tedariki seçeneklerini arttırmak istiyor.

Ceyhan Limanı’ndan ilk yüklenen ve bir süre Fas açıklarında demirlemek zorunda kalan petrol gemisi hala ortada kalmış durumda. İkinci yüklenen gemi ise gemiden gemiye nakledilerek Malta yakınlarında SCF Altai gemisine transfer edildi ve İsrail rafinerileri petrolün alımını gerçekleştirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler