1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail`in Leviathan sahası için rezerv tahmini arttırıldı

İsrail`in Leviathan sahası için rezerv tahmini arttırıldı

Enerji Günlüğü - İsrail'in Leviathan gaz sahasındaki rezerv miktarı için tahminler yüzde 16 oranında yükseltildi.Leviathan gaz sahası ortaklarının...

İsrail`in Leviathan sahası için rezerv tahmini arttırıldı

Enerji Günlüğü - İsrail'in Leviathan gaz sahasındaki rezerv miktarı için tahminler yüzde 16 oranında yükseltildi.

Leviathan gaz sahası ortaklarının Pazar günü yaptıkları açıklamaya göre, sahaya ilişkin Netherland Sewall & Associates (NSAI) tarafından yapılan rezerv tahmini 18,91 tcf'den 21,93 tcf seviyesine yükseldi.

Saha hissedarlarından Delek Drilling CEO’su Yossi Abu, Leviathan sahasındaki bu önemli rezerv artışının geniş ölçekli ihracat seçenekleri sunduğuna dikkat çekerek, İsrail’in Uluslar arası enerji haritasında öncü rolünü oynaması için önemli bir temel oluşturduğunu söyledi.

İsrail'in Akdeniz kıyısında 2010 yılında keşfedilen Leviathan sahası son on yılda keşfedilen dünyanın en büyük açık deniz doğalgaz sahası. Sahada üretimin 2017 yılında başlaması ve İsrail'e enerji alanında büyük bağımsızlık sağlaması bekleniyor.

Sahada Amerikan Noble Energy % 39.66 hisse ile işletmeci ortak iken, Avner Oil ve Delek Drilling % 45.34 ve Ratio Oil ise % 15 hisseye sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler