1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İstaç Şile’de Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi kuracak

İstaç Şile’de Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi kuracak

İstaç, İstanbul’un Şile ilçesinde tehlikeli ve tehlikesiz atıkları işleyerek günde 400 ton atıktan yakıt türetecek. 

İstaç Şile’de Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi kuracak

Enerji Günlüğü -İstaç, 95 milyon TL yatırımla İstanbul Şile’de Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi kuracak. Tesisin kapasitesi günde 400 ton olacak.

İstanbul İli, Şile İlçesinde bulunan Kömürcüoda Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Sahası içerisinde 3.500 m2’lik alanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olan İSTAÇ İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından endüstriyel nitelikli geri dönüşümü mümkün olmayan tehlikeli ve tehlikesiz atıklar ile belediye atıkları içerisindeki geri dönüşümü mümkün olmayan atıkların değerlendirilerek ekonomiye yeniden kazandırılması amacıyla “Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi” kurulması planlanıyor. 

95 MİLYON TL YATIRIM YAPILACAK

95 milyon TL değerindeki proje kapsamında 3500 m2’lik alanda kurulacak olan tesiste, ısıl değeri olan tehlikeli ve tehlikesiz atıklar fiziksel olarak ön işleme tabi tutulacak. Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi’nin kapasitesi 400 ton/gün olacak. Tesiste, kalorifik değeri yüksek olan atıklar çevredeki endüstriyel tesislerden alınarak, alternatif yakıt haline dönüştürülecek.

Atıklar öncelikle kaba kırıcıda 80-100 mm boyutlarına daha sonra combo kırıcıda 35-50 mm boyutuna getirilecek. Combo kırıcıda praçalanan atıkların içerisindeki metaller besleme bandı üzerinde bulunan manyetik seperatör yardımı ile tutulacak. Kalan atıkların içerisindeki demir dışı metallerde havalı ayırıcı sayesinde sistemden uzaklaştırılacak. Son olarak ince kırıcı ünitesinde 35-50 mm boyutlarına getirilen atıktan türetilmiş yakıt, atık yakma ve beraber yakma lisansına sahip tesislere ek yakıt olarak satılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler