1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İstanbul Avrupa Yakası’nda 5 yılda 3 milyon abone yer değiştirdi

İstanbul Avrupa Yakası’nda 5 yılda 3 milyon abone yer değiştirdi

İstanbul Avrupa Yakası’nda son 5 yılda yaklaşık 3 milyon elektrik abonesi yer değiştirdi.

İstanbul Avrupa Yakası’nda 5 yılda 3 milyon abone yer değiştirdi

Enerji Günlüğü - İstanbul Avrupa Yakası’nda son 5 yılda yaklaşık 3 milyon elektrik abonesi yer değiştirdi.

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in ‘Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’, 2015-2019 yılları arasında İstanbul Avrupa Yakası’ndaki büyük hareketi gözler önüne serdi. 5 yıllık dönemde Avrupa Yakası’nda yaklaşık 3 milyon abone yer değiştirirken ilk kez kapısı açılan gayrimenkul sayısı da 712 bine ulaştı.

Son 5 yılda en büyük hareket 2019 yılında yaşandı. 2019’da ikinci el gayrimenkulde taşınma sayısı 604 bini buldu, yeni kullanım yerine geçiş yapan abone sayısı ise 149 bine yaklaştı. Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’na göre son 5 yılda Avrupa Yakası’nda her gün ortalama 1.608 abone yer değiştirdi.

374 BİN YENİ ABONE GELDİ

CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, “Bu kez İstanbul Avrupa Yakası’nda yaşanan yoğun harekete daha geniş bir çerçevede bakmak istedik. Elimizde 5 yıllık bir veri var, biz de bunu değerlendirelim dedik. Arkadaşlarımızın çalışmaları sonucunda oldukça dikkat çekici rakamlar ortaya çıktı. 2015 yılında görevli tedarik şirketi olarak 4 milyon müşteriye hizmet verirken aradan geçen bu dönemde bu rakam yüzde 9,3 artarak 4 milyon 379 bine ulaştı. Yaklaşık 374 bin yeni abone daha bizden hizmet almaya başladı. Taşınma hareketi ise 3 milyona yaklaştı. Bu, çok büyük bir hareket. CK Enerji Boğaziçi Elektrik olarak böylesine yoğun harekete yanıt vermekten, müşterilerimizin taleplerini gerçekleştirmekten gurur duyduğumuzu söylemek isterim” dedi.

EN ÇOK SİVASLI ABONE VAR, EN GENÇ ABONELER ESENYURT’TA

Rapordaki bilgilere göre İstanbul hakkında bazı demografik çıkarımlar yapmak da mümkün. Buna göre, abonelerin nüfusa kayıtlı olduğu illere bakıldığında 2019 yılında da Avrupa Yakası’nda İstanbulluların ardından ikinci sırada Sivaslılar geldi. İstanbul Avrupa Yakası’nda Sivas nüfusuna kayıtlı 179 bin abone bulunuyor.

İstanbul Avrupa Yakası’nda son 5 yılda toplam 374 bin yeni abone hizmet almaya başladı. 2019 yılında yaklaşık 78 bin yabancı abone başvurusu geldi. 2019 sonu itibarıyla CK Enerji Boğaziçi Elektrik’e kayıtlı yabancı abone sayısı toplamda 149 bin oldu. 29 yaş altı genç abonelerde ise Esenyurt ilçesi, İstanbul’da ilk sırada yer aldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler