1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İstanbul Avrupa'da 6 ilçe dışında elektrik tüketimi azaldı

İstanbul Avrupa'da 6 ilçe dışında elektrik tüketimi azaldı

İstanbul’un Avrupa yakasında yılın ilk yarısında yabancı abone sayısında da yüzde 4,2’lik bir gerileme gözlendi. 

İstanbul Avrupa'da 6 ilçe dışında elektrik tüketimi azaldı

Enerji Günlüğü - İstanbul’un Avrupa yakasında yılın ilk yarısında Arnavutköy, Çatalca ve Beylikdüzü, Kağıthane, Silivri ve Eyüpsultan dışındaki ilçelerde elektrik tüketimi azaldı.

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’na göre bu yılın ilk yarısında İstanbul Avrupa Yakası’nda taşınma hareketleri geçen yıla göre yaklaşık beşte bir oranında azaldı. İkinci el gayrimenkulde taşınmalarda yaşanan yüzde 27’yi aşan gerilemenin etkisi ile toplam taşınma hareketi de 2022’nin ilk 6 ayına göre yüzde 17,7 düştü. 

ABONE SAYISI 4 MİLYON 640 BİNİ GEÇTİ

2022 yılı sonunda 4 milyon 611 bin abonesi bulunan CK Enerji Boğaziçi Elektrik’e ilk altı ayda 29 bin yeni abone geldi. Haziran 2023 itibarıyla şirketin abone sayısı 4 milyon 640 bini geçti.

YABANCI ABONE SAYISI %4 AZALDI 

İstanbul Avrupa Yakası’nda 172 farklı ülkeden abonesi bulunan CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in ilk yarıda yabancı abone sayısında ise yüzde 4,2’lik bir gerileme gözlendi. 2022’de 230 bin 562 yabancı abonesi bulunan CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in Haziran 2023 sonunda yabancı abone sayısı 220 bin 773’e geriledi. 

Yabancıların milliyetlerine göre dağılımına bakıldığına ise ilk sırayı Suriyeliler alırken onu İran ve Türkmenistanlılar izledi.

MESKENLERDE ELEKTRİK TÜKETİMİ %5,4 AZALDI

Raporda yer alan verilere göre, yılın ilk 6 ayında meskenlerdeki elektrik tüketimi yüzde 1,73 düşerek 4 milyar 183 milyon kWh’den 4 milyar 111 milyon milyar kWh’ye indi. 

İlçe bazında bakıldığında ise ilk 6 ayda sadece Arnavutköy, Çatalca ve Beylikdüzü’nde meskenlerin elektrik tüketimi arttı. Kağıthane, Silivri ve Eyüpsultan’da elektrik tüketim rakamları geçen yılla aynı düzeyde olurken diğer tüm ilçelerde düşüş gözlendi. 

ELEKTRİK TÜKETİMİNİN %10 ESENYURT’TAN

Yılın ilk yarısında bölgedeki elektrik tüketimin yüzde 10’u en kalabalık ilçe olan Esenyurt’ta yaşandı. Onu yüzde 7 ile Küçükçekmece yüzde 6 ile Bağcılar izledi. Çatalca yüzde 1’lik pay ile en son sırada geldi.

İlgili Haberler