1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İstanbul, Çanakkale ve Tokat’ta enerji nakil hattı kamulaştırmaları

İstanbul, Çanakkale ve Tokat’ta enerji nakil hattı kamulaştırmaları

Enerji Günlüğü – TEİAŞ Genel Müdürlüğüne ait İstanbul, Çanakkale ve Tokat’ta elektrik iletim hattı projeleri için güzergah üzerindeki bazı...

İstanbul, Çanakkale ve Tokat’ta enerji nakil hattı kamulaştırmaları

Enerji Günlüğü – TEİAŞ Genel Müdürlüğüne ait İstanbul, Çanakkale ve Tokat’ta elektrik iletim hattı projeleri için güzergah üzerindeki bazı taşınmazlar kamulaştırılacak.

Bakanlar Kurulu, İstanbul, Çanakkale ve Tokat’ta güzergah üzerindeki bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı aldı. Güzergah üzerinde bulunan ve nakil hattı için ihtiyaç duyulan taşınmazlar Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılacak.

İLETİM HATTI PROJELERİ

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait “154 kV Silivri RES-(İkitelli-Silivri-Tegesan Enerji İletim Hattı) 186 numaralı Direğine İrtibat Hattı Projesi”,“380 kV Cenal TES - Lapseki 2 Enerji İletim Hattı Projesi” ve “154 kV Tuna HES - Niksar - Köklüce Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi” kapsamında bazı taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler