1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İstanbul Energy’den ‘Akılllı Güneş Enerjisi Santrali’

İstanbul Energy’den ‘Akılllı Güneş Enerjisi Santrali’

Enerji Günlüğü - İstanbul Energy güneş enerjisi santral kurulumunda yeni bir dönem başlatıyor ve ‘Akılllı Güneş Enerjisi Santrali’ kuruyor.İstanbul...

İstanbul Energy’den ‘Akılllı Güneş Enerjisi Santrali’

Enerji Günlüğü - İstanbul Energy güneş enerjisi santral kurulumunda yeni bir dönem başlatıyor ve ‘Akılllı Güneş Enerjisi Santrali’ kuruyor.

İstanbul Energy’nin İzmit Dilovası Demirciler Köyü’nde kurduğu ilk akıllı “solar çatı” güneş enerjisi santrali, toz ve kirlere karşı kendi kendini yıkıyor, enerji üretiminde yaşanan gölgelenme kayıplarını sıfıra iniyor, değişik tip, güç ve marka panel, aynı takım-proje içinde uyumlu bir şekilde enerji üretiyor, 2600 adet PV paneli ayrı ayrı izlenebiliyor, enerji üretim miktarları, panel arızaları anında görülüyor.

SANTRAL RAFTÜRK FİRMASININ ÜRETİM TESİSLERİNİN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Proje çalışması tamamlanan santral, İzmit’e bağlı Dilovası,Demirciler Köyü’nde bulunan Raftürk firmasının üretim tesislerinin elektrik ihtiyacını karşılayacak. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı(MARKA) desteğiyle kurulan akıllı güneş enerjisi santrali, yıllık 680 MWh elektrik üretecek ve 4 bin metrekare bir alanı kapsayacak.

TÜRKİYE’NİN İLK SOLAR SERVİSİNİ KURDUK

Çalışmalar ve proje ile ilgili olarak açıklama yapan İstanbul Energy CEO’su Serdar Yerdelen, “Bir ilki gerçekleştiriyoruz, Türkiye’nin enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullanmasına yoğunlaştık. Birçok benzer proje yapılıyor. Biz kurduğumuz santralde daha çok verim alınmasını hedefledik. Sistemimiz bu yönüyle diğerlerinden ayrılıyor. Şirket olarak hizmetlerimize bir yenisini daha ekledik. O da solar enerji sistemlerinde giderek ihtiyaç duyulmaya başlanan teknik ve bakım hizmeti. Bunun için ilk “Solar Servisi”ni kurduk.’dedi.

Genel merkezi İstanbul’da olan İstanbul Energy, ayrıca Mısır, Türkmenistan, Libya ve Fas şubeleriyle bu noktalardaki güneş enerji santralleri kurulumu ve modüler enerji kaynaklarının üretiminde hizmet sunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler