1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İstanbul Esenyurt’ta elektrik kesintisi protestosu

İstanbul Esenyurt’ta elektrik kesintisi protestosu

Enerji Günlüğü – İstanbul Esenyurt’ta Pazar gününden bu yana elektrik kesintisi yaşayan mahalleli caddeyi trafiğe kapatarak elektrik kesintisini protesto...

İstanbul Esenyurt’ta elektrik kesintisi protestosu

Enerji Günlüğü – İstanbul Esenyurt’ta Pazar gününden bu yana elektrik kesintisi yaşayan mahalleli caddeyi trafiğe kapatarak elektrik kesintisini protesto etti.

Mehterçeşme Mahallesi sakinleri 4-5 gündür elektriklerinin kesik olduğu gerekçesiyle eylem yaptı. Ufuk Caddesi üzerinde toplanan vatandaşlar yolu trafiğe kapattı. Yolu kısa süreliğine trafiğe kapatan grup bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı. Grubun eylem yaptığı sırada BEDAŞ görevlileri de arızalanan sokak lambası için çalışma yaptı.

VATANDAŞLAR MAĞDUR

Kendilerine mahalledeki trafonun yetersiz kaldığının söylendiğini belirten vatandaşlar, "Tek trafoya bağlı olduğu için kaldırmıyor. Şimdi bağlıyor kabloyu, bir saat sonra yine yanıyor. Bir hafta oldu elektrik yok." şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Babasının hasta olduğunu ifade eden mahalle sakinlerinden Miraç Bülbül, "4 gündür elektrik yok. Elim yüreğimde; her an bir şey olacak diye. Hadi çocuklarımızdan geçtik. Sürekli telefon açıyoruz ulaşamıyoruz. Sürekli 'şu saatte gelecek, bu saatte gelecek.' İlla eylem mi yapmamız lazım? 'Trafo patladı, kablolarda sorun var' gibi şeyler söyleniyor." dedi.

Sabahtan akşama kadar elektriksiz yaşadıklarını belirten öğrenciler de, "Okuldan sonra eve geliyoruz ders çalışamıyoruz." diye konuştu.

Pazar sabahından beri elektriklerinin olmadığını söyleyen Sertan Deniz ise "Bu konuyla ilgili kaymakamlığa, belediyeye, muhtarlığa, BEDAŞ'a dilekçe verdim. BEDAŞ'tan kimse yardımcı olmadı. Sadece bir teknisyen arkadaş var o yardımcı olmaya çalışıyor. O da bu sokağın elektriğini alıyor diğer sokağa veriyor. Herkes çocuklarını akrabalarına gönderdi. Kombiler çalışmıyor, ısınamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Eşinin ameliyat olduğunu belirten bir mahalle sakini de, "Sırf elektrik olmadığı için çıkaramıyorum hastaneden." dedi.

Kaynak: Cihan

Önceki ve Sonraki Haberler