1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. İstanbul Eyüpsultan’da kömür paketleme tesisi kurulacak

İstanbul Eyüpsultan’da kömür paketleme tesisi kurulacak

Akçelik Madencilik, İstanbul’da işletmekte olduğu kömür ocağında yılda 50 bin ton kömür paketleme kapasitesine sahip bir tesis kuracak. 

İstanbul Eyüpsultan’da kömür paketleme tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde işletilmekte olan linyit ocağında kırma, eleme ve paketleme tesisi kurulacak. Tesiste yılda 50 bin ton kömür paketlenecek.

Akçelik Madencilik San. Ve Tic. A.Ş., İstanbul İli, Eyüpsultan ilçesinde 663 ruhsat numaralı sahada işlettiği linyit ocağı alanında Kömür ve Manganez Kırma, Eleme, Paketleme Tesisi kurmayı planlıyor. Projenin değeri yaklaşık 2,7 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında ocaktan çıkarılan kömür, kırma eleme tesislerinde işleme tabi tutulacak. +20 mm-150 mm boyutundaki kömür paketlenerek/ torbalanarak, -20 mm boyutlu kömürler ise dökme şeklinde satışa sunulacak. Ayrıca alanda kurulacak kırma eleme tesisinde çevre ocaklardan getirilen manganez işlenecek.

Kurulması planlanan manganez- kömür kırma-eleme ve paketleme tesisi kapasitesi 100 bin ton/yıl olacak. Bu kapasitenin 50 bin ton/yıllık kısmında kömür, 50 bin ton/yıllık kısmında ise manganez işlenmesi planlanıyor. 

 Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler