1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İstanbul Karbon Zirvesi 6-7 Mayıs’ta, karbon nötr olarak yapılacak

İstanbul Karbon Zirvesi 6-7 Mayıs’ta, karbon nötr olarak yapılacak

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) 9. Karbon Zirvesi, 6-7 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

İstanbul Karbon Zirvesi 6-7 Mayıs’ta, karbon nötr olarak yapılacak

Enerji Günlüğü - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ana desteğinde Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından dokuzuncusu düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi için gün sayılıyor. “İklim Değişikliği Kaynaklı Riskler, Fırsatlar ve Karbon Ticareti” teması ile 6-7 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü’ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

KARBON NÖTR ZİRVE

İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu alanındaki ilk ve tek etkinlik olarak nitelendirdiği 9. İstanbul Karbon Zirvesi’nin bu yıl ST Climate desteğiyle “karbon nötr” etkinlik olarak hayata geçirileceğini söyledi. Dr. Karaosmanoğlu, Zirve’nin yeşil, dijital, döngüsel ekonomi yolunda başta ihracatçılar olmak üzere sanayi kesimi için özel bir önem taşıdığının altını çizerken “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği BaşkanıProf.Dr. Halil Hasar’ın delegelere hitap edeceği zirvemizde iş dünyası lider kuruluşlarının üst yöneticileri konuşurken düşük karbon ekonomisi yolundaki karbon ticareti yeşil akçe cazibesi irdelenecek” dedi.

filiz-karaosmanoglu.JPEGYEŞİL DÖNÜŞÜM FIRSATLARI

Yeşil dönüşümde iklim değişikliği ile mücadele, mevcut yatırımların iklim dirençli hale gelmesi, yeni yatırımlar için finansmana erişim ve sürdürülebilir bankacılığın büyük önem taşıdığını vugrulayan Prof. Karaosmanoğlu şöyle devam etti: “Yeşil Dönüşüm İçin Finansal Fırsatlar oturumumuzda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Kredi Kayıt Bürosu, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası; Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve Uluslararası Sermaye Piyasası Birliği (ICMA) konuşmacılarıyla masaya yatırarak iklim finansmanı son gelişmelerini, fırsatları öğreneceğiz.“

ENDÜSTRİNİN GÜÇLÜ SESİ

Dr. Karaosmanoğlu’nun verdiği bilgilere göre, Karbon Yönetimi ve Endüstri ile Karbon Yönetimi ve Enerji oturumlarında iş dünyasının konuya yaklaşımını dinleme imkanı bulunacak. “Üretim, İhracat ve Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması: Türkiye Hazır mı” başlıklı oturumda İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister değerlendirmelerini akrtaracak. İş Dünyasında Karbon Yönetimi ve Ticareti oturumunda ise mevzuat, standartlar, ulusal ve uluslararası gelişmeler ışığında karbon piyasası ve karbon ticareti konuşulacak.

KARBON YÖNETİMİ ŞAMPİYONLARI

Dr. Karaosmanoğlu zirvede SÜT-D 2024 Küçük Karbon Kahramanı gösterisi ile SÜT-D 2024 Düşük Karbon Kahramanı ödül töreni yapılarak karbonunu en iyi yönetenlerin ödüllendirileceğini de aktardı. Dr. Karaosmanoğlu, etkinliklere ev sahipliği yapacak İTÜ’nün QS Dünya Üniversite Sıralamaları: Sürdürülebilirlik 2024 genel sıralaması çevresel etki kategorisinde Türkiye’de 1. olduğuna da dikkat çekerek, tüm ilgilileri 9. İstanbul Karbon Zirvesi’ne davet etti. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler