1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İstanbul Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı tanıtıldı

İstanbul Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı tanıtıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u 2050’ye kadar ‘karbon nötr bir kent’ haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, İstanbul Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı tanıttı. 

İstanbul Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı tanıtıldı

Enerji Günlüğü - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u 2050’ye kadar ‘karbon nötr bir kent’ haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, İstanbul Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı tanıttı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mayıs 2021’de, “EUforEnergy” programı kapsamında, “Enerji Dönüşümü için Avrupa Birliği (AB): Batı Balkanlar ve Türkiye’de Belediye Başkanları Sözleşmesi Projesi’ne başvuruda bulundu. İBB’nin hazırladığı projeye olumlu yanıt verildi. Proje kapsamında İBB’ye AB tarafından, “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Planı”nın (SECAP) hazırlanması ve uygulanması konusunda teknik danışmanlık hizmeti verildi. Projenin Türkiye yürütücüsü olan Merkezi Proje Yönetimi Ajansı (Central Project Management Agency – CPMA) ve İBB arasında mutabakat zaptı imzalandı. Mutabakat kapsamında hazırlanan eylem planı, İBB ekipleri tarafından CPMA teknik desteği ile hazırlandı. İstanbul'un sürdürülebilir geleceği için hayata geçirilecek eylemleri tanıtmak ve kutlamak amacıyla İBB, Haliç Kongre Merkezi’nde, SECAP tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. 

“TÜM DÜNYA ORTAK ÇALIŞMALI”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’ tanıtım toplantısında konuştu. Küresel iklim krizinin insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük tehditlerin başında geldiğine vurgu yapan İmamoğlu, tüm dünyanın bu kapsamda ortak çalışması gerektiğini altını çizdi. İmamoğlu, “Bu çalışmalara yoğun zaman ayırırsak, dünyanın savaşmaya vakti kalmayacak, barışa ve huzura dayalı bir dünya var etme konusunda etkin bir dönemi hep birlikte insanlığa yaşatacağımızı düşünüyorum” dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı şunları içeriyor;

•    Şehirde sürdürülebilir enerji kullanımının artırılması

•    Karbon ayak izinin azaltılması ve sera gazı emisyonlarının kontrol altına alınması

•    İklim değişikliğiyle mücadele için stratejik hedefler ve eylem adımları

•    Toplumun katılımını artırmak için eğitim ve bilinçlendirme projeleri

•    Somut emisyon azaltım ve uyum eylemleri.

Önceki ve Sonraki Haberler