1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. İstanbul ve Ankara`da fotovoltaik uzmanlık eğitimleri

İstanbul ve Ankara`da fotovoltaik uzmanlık eğitimleri

Enerji Günlüğü - Çataklı Enerji, 5-7 Temmuz'da Ankara'da, 8-10 Temmuz'da ise İstanbul'da Fotovoltaik Uzmanlık Temel Eğitimi düzenledi. Eğitim sonrası...

İstanbul ve Ankara`da fotovoltaik uzmanlık eğitimleri

Enerji Günlüğü - Çataklı Enerji, 5-7 Temmuz'da Ankara'da, 8-10 Temmuz'da ise İstanbul'da Fotovoltaik Uzmanlık Temel Eğitimi düzenledi. Eğitim sonrası yapılacak sınavda başarılı olanlara Alman DGS Sertifikası verilecek. 

Güneş santrali lisansları ve lisanssız güneş projelerinin popülerliği artarken, bu alandaki kalifiye işgücü ihtiyacı için çeşitli eğitim ve seminerler de yoğunlaştı. Bunlardan biri de Almanya merkezli Çataklı Enerji Eğitim Yayıncılık Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi'nin gerçekleştirdiği Fotovoltaik Uzmanlık Eğitimleri. Bu alanda Almanya'nın tanınmış kuruluşlarından Deutsche Gesellschaft für Sonnenenergie e.V. işbirliğiyle gerçekleştirilen ve katılımcılara Almanya onaylı sertifikaların verildiği eğitimler, 5-7 Temmuz 2013'te Ankara'da, 8-10 Temmuz tarihlerinde ise İstanbul'da yapılacak. Üç günlük seminerlerin katılım ücreti kitap, öğlen yemekleri, 30 günlük PV Sol Expert programı kullanım hakkı ve KDV dahil olmak üzere 1152.40 lira olarak belirlendi.

YENİLENEBİLİR İÇİN FON KAYNAKLARI SUNUMU

İstanbul'da seminer programına ek olarak iki konuda sunum da var. Bunlar, Esra Canpolat'ın Yenilenebilir Enerji için Destek & Fon Kaynakları konusundaki sunumuyla İbrahim Erkan Yenen'in Sürdürülebilir Enerji Hareketi Derneği (SEHAD) ile ilgili sunumları olacak.

BAŞARANLARA DGS SERTİFİKASI

Şirket ortağı Murat Çataklı, Ankara ve İstanbul'daki eğitimlere Eylül ayına kadar ara vereceklerini belirterek, ilgilenenlere, yaz başındaki bu son eğitimleri kaçırmamalarını önerdi. Çataklı, "Eğitim sonrası yapılacak sınavda başarılı olanlara, bu alanda tanınmış ve sektör tarafından kabul gören Alman DGS Sertifikası verilecek" dedi.

KİMLER KATILABİLİR?

Murat Çataklı, bu eğitimlerin hangi hedef kitleye hitap ettiği sorusuna "Fotovoltaik sektörüne ilk adımlarını atmak isteyenler, sektörde pazarlamada ve tasarımda görev alanlar ve bu alandaki bilgilerini güncellemek isteyenler" cevabını veriyor.

FOTOVOLTAIK UZMANLIK TEMEL EĞİTİMİ'NDE NELER VAR?

Şebekeye bağlı FV Sistemler

- Solar Radyasyon

- Solar Hücreleri ve Modül teknolojileri

- FV Sistemin bileşenleri

- Evirici teknolojisi ve Montaj ekipmanları

- Tasarım Aşamaları ve Temelleri

- Bileşenlerin Hesaplanması

- Tasarım Yazılımları

- Fiyatlandırma ve Teklif Verme

FOTOVOLTAİK SEMİNERLERİ NEREDE?

ANKARA

TARİH: 05-07 Temmuz

SAAT: 10.00-18.00

YER: TÜTEV / TANDOĞAN

İSTANBUL

TARİH : 08-10 Temmuz

SAAT : 10.00-18.00

YER : Solar Academy / PERPA

Önceki ve Sonraki Haberler