1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İstanbul`a 50 MW`lık RES!

İstanbul`a 50 MW`lık RES!

Enerji Günlüğü - İSTRES Elektrik, İstanbul ili, Çatalca ve Silivri ilçeleri sınırları içerisinde 50 MW'lık Tayakadın RES kuracak.İSTRES Elektrik Üretim...

İstanbul`a 50 MW`lık RES!

Enerji Günlüğü - İSTRES Elektrik, İstanbul ili, Çatalca ve Silivri ilçeleri sınırları içerisinde 50 MW'lık Tayakadın RES kuracak.

İSTRES Elektrik Üretim A.Ş. tarafından İstanbul ili, Çatalca ve Silivri ilçeleri sınırları içerisinde Aydınlar köyü, Yaylacık köyü ve Binkılıç Atatürk Mahallesi köyü civarlarında yer alan Çadıralan mevkii, Uzuntarla, Çatalsakal sırtı, Sekiztepe mevkii, Kocatarla, Sarıyer sırtı, Armuttarla, Metealan sırtı, Dayama sırtı, Tum tepe, Kızılcık tepe, Akyar sırtı, Barutçualan mevkiilerinde konumlandırılacak 30 adet rüzgar türbini ile 50 MW'lık Tayakadın RES kurulması planlanıyor.

200.000.000 TL bedelli projede Santralden yılda 175.200.000 kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek enerjinin, 154 kV Çatalca-Havza TM bağlantı noktasına bağlanması planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler İstanbul Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

TAYAKADIN RES YER DEĞİŞTİRİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler