1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. İstanbul`da dev petrol buluşması

İstanbul`da dev petrol buluşması

Enerji Günlüğü - Dünya petrol devlerini bir araya getirecek olan 'ICE-International Conference and Exhibition' Konferansı 14-17 Eylül'de İstanbul’da gerçekleştirilecek.Genel...

İstanbul`da dev petrol buluşması

Enerji Günlüğü - Dünya petrol devlerini bir araya getirecek olan 'ICE-International Conference and Exhibition' Konferansı 14-17 Eylül'de İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Genel Başkanlığını Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Volkan Ş. Ediger ve ev sahipliğini Türkiye Petrol Jeologları Derneği’nin (TPJD) üstlendiği - 'ICE-International Conference and Exhibition' Konferansı 14-17 Eylül'de İstanbul İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Amerikan Petrol Jeologları Derneği (AAPG-American Association of Petroleum Geologists) tarafından her yıl düzenlenen konferansa, Exxon Mobil Avrupa, Rusya ve Hazar Başkan Yardımcısı Rocky Becker, Suudi Aramco İcra Kurulu Başkanı İbrahim Assaadan, Kuwait Foreign Petroleum Company’nin Başkan Yardımcısı Hosnia Haşim de katılacak.

TPAOANA SPONSOR

Konferansa AAPG tarihinde bir rekora imza atılarak 800’ü aşkın teknik bildiri başvurusu yapıldı. Konferansta düzenlenen 60 farkı oturumda toplam 300 tebliğ verilecek. Ayrıca 10 adet özel oturumda 67 uzman görüşü sunulacak. Dünyanın en büyük ulusal ve uluslararası petrol şirketleri tarafından desteklenen ve TPAO’nun ana sponsor olarak yer aldığı konferansta, Chevron, KPC ve Suudi Aramco Elmas, ExxonMobil platin Petrobras ve Shell altın, Marathon Oil, OMV ve TGS gümüş; İon bronz; EXPRO ve World Oils ise medya sponsoru olarak yer alıyor.

TURİSTİK VE TEKNİK GEZİLER DÜZENLENECEK

Konferans boyunca ayrıca çeşitli turistik ve teknik geziler düzenlenecek. 14 Eylül Pazar günü İstanbul’da gerçekleşecek bir turistik gezi ile binaların kayalarının tanıtılacağı özel bir tur düzenlendi. Bunların yanı sıra, 3 tanesi konferans öncesi, 1 tanesi de konferans sonrası olmak üzere 4 ayrı jeolojik gezi gerçekleştirilecek. Orta Anadolu Bölgesi’nin jeolojisi ve tarihçesinin tanıtılacağı gezi 9-12 Eylül, Sivas havzasının jeolojisi gezisi 11-13 Eylül, bir günlük İstanbul Çatalca yöresi gezisi ise 13 Eylül’de yapılacak.

Konferans sonrasında ise, 17-20 Eylül tarihleri arasında “Ege Bölgesi’ndeki Eski Medeniyetlerin Jeoloji ve Tektonizmaya Katkıları” konulu oldukça ilgi çekici bir gezi gerçekleşecek. Gezilerin yanı sıra, 13-14 Eylül tarihlerinde “Şeyl Rezervuarların Karakteristiği” konulu kısa bir kurs düzenleniyor.

Kadir Has Üniversitesi (KHAS) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Başkanı Prof. Dr. Volkan Ş. Ediger ve Türkiye Petrol Jeologları Derneği Başkanı İsmail Bahtiyar düzenledikleri basın yemeği ile konferans hakkında bilgi verdi.

KONFERANSIN ÖNEMİNE VURGU

Ediger, konferans hakkında, “Konferans, sadece teknik düzeyde kalmamakta, dünyanın en büyük petrol şirketlerinin sahipleri ve üst düzey yöneticilerinin de ağırlandığı bir uluslararası petrol platformu niteliği taşımaktadır. Günümüz petrol endüstrisinin dünyanın en büyük şirketlerinden oluştuğu dikkate alındığında,İstanbul’da gerçekleştirilecek olan konferansın ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Konferansın 14 Eylül Pazar akşamı düzenlenecek olan açılış oturumuna, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Taner Yıldız ve TPAO Genel Müdürü Besim Şişman da iştirak edecek. 15 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecek olan konferansın ilk iki özel oturumunda teknik yenilikler, kapasite geliştirme ve işbirlikleri başlıklı özel oturumlarda, Petrobras, Exxon Mobil, Saudi Aramco, Kuwait Foreign Petrolum Company, MOL Schlumberger, Bain&Company ve TPAO’dan CEO ve Genel Müdür düzeyindeki şirket temsilcileri görüşlerini paylaşacak. Özel davetli konuşmacıların yer aldığı konferansta en ilgi çeken konuşmalardan biri de, 1

6 Eylül Salı günü İTÜ’den Prof. Dr. A.M.Celal Şengör tarafından verilecek olan “Ege’nin Jeolojisi Medeniyetin Yükselmesinden Sorumlu mu?” başlıklı sunum olacak.” bilgisini verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler