1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İstanbul'da elektrikler neden kesik?

İstanbul'da elektrikler neden kesik?

Enerji Günlüğü - İstanbul’da yaşanan yaygın elektrik kesintileri, fırtına ve kar yağışlarının santrallerde üretilen elektriği kente ulaştıran...

İstanbul'da elektrikler neden kesik?

Enerji Günlüğü - İstanbul’da yaşanan yaygın elektrik kesintileri, fırtına ve kar yağışlarının santrallerde üretilen elektriği kente ulaştıran ana iletim hatlarında yol açtığı kopma ve arızalardan kaynaklanıyor. 

Son üç günden bu yana başta İstanbul olmak üzere ülkenin pek çok yerinde elektrik kesintileri artıyor. Bu kesintilerden en çok etkilenen illerin başında ise tüketimin en yoğun olduğu İstanbul yer alıyor. 

İLETİM HATLARINI KAR FIRTINA VURDU

İstanbul’da yaygın hale gelen elektrik kesitnileri, Marmara Bölgesi’nin kuzeyinde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtınanın iletim hatlarında yol açtığı kopma ve arızalardan kaynaklanıyor.  Anadolu’dan gelen ve İstanbul’u besleyen yedi farklı enerji iletim hattının tamamında Sakarya Bölgesi’nde kopmalar yaşandı. 

ARIZA GEZDİRME UYGULAMASI 

İletim hatlarında yaşanan kopmalar nedeniyle, İstanbul’daki dağıtım şebekesine yeterli elektrik verilemiyor. Bu yüzden de kendin Anadolu ve Avrupa Yakası’nda hemen hemen bütün semtlerde kısmi elektrik kesintileri uygulanıyor. Bir semtteki abonelere uzun süreli kesintiler yaşatılmaması için de kesinti uygulaması semt semt ya da bazen mahalle mahalle gezdiriliyor. Elektrik sektörü jargonunda “arıza gezdirme” olarak tanımlanan bu yöntem, dağıtım şebekesindeki elektriğin yeterli hale gelmesiyle sona erdirilecek. 

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler