1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İstanbul`da güneş enerjili belediye otobüsü!

İstanbul`da güneş enerjili belediye otobüsü!

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ilk güneş panelli şehir içi toplu taşıma aracı İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT tarafından geliştirildi.İstanbul'da...

İstanbul`da güneş enerjili belediye otobüsü!

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ilk güneş panelli şehir içi toplu taşıma aracı İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT tarafından geliştirildi.

İstanbul'da karayoluyla toplu taşıma hizmetleri sunan İETT, Türkiye’nin ilk güneş panelli şehir içi toplu taşıma aracını üretti. Bir otobüse pilot olarak uygulanan güneş panellerinin diğer otobüslerde de yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Tavanı 15 adet güneş paneli ile kaplanan otobüste önemli oranda akü tasarrufu sağlanıyor. Ayrıca yenilenebilir enerji ürettiği için karbondioksit salımı gerçekleşmiyor ve küresel ısınmaya sebep olmuyor. Azotoksit, kükürtoksit ve uçucu kül salımları da yapmıyor.

İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci güneş panelli otobüsün araç içinde akü ile çalışan tüm sistemlerin enerji ihtiyacını karşılayacağını söyledi. Kahveci, araç içi LED ekranlar, İstanbulkartları okuyan validatör cihazları, anons sistemi, kablosuz internet (wi-fi) ve şarj hizmeti, aydınlatma ve kameraların güneş enerjisi ile çalışacağını belirtti.

Araçların üzerine yerleştirilen güneş panellerinin hava şartlarına dayanaklı olduğunu kaydeden Kahveci, "İETT çevre dostu projelerine devam edecek" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler