1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İstanbul’da kuraklık tehlikesi

İstanbul’da kuraklık tehlikesi

Enerji Günlüğü - İstanbul’un içme suyu barajlarında doluluk oranı yüzde 28’in altına düştü.3. Uluslararası İstanbul Su Forumu'nda konuşan Orman...

İstanbul’da kuraklık tehlikesi

Enerji Günlüğü - İstanbul’un içme suyu barajlarında doluluk oranı yüzde 28’in altına düştü.

3. Uluslararası İstanbul Su Forumu'nda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, halka suyu idareli kullanma çağrısı yaptı. Her 7 yılda bir kuraklık yaşandığına dikkat çeken Bakan Eroğlu, “İstanbul’da su sarfiyatı çok arttı. Yani günlük su tüketimi 2 milyon 650 bin metreküp. Bu sene ciddi bir kuraklık var. Yağışlar yüzde 27,5 civarında azaldı. Vatandaşlarımızla birlikte bu su sıkıntısını aşacağız.”dedi.

İSKİ verilerine göre yaz aylarında megakentte susuzluk kapıda. 2014 yılı Ocak ayında yüzde 34,77 olan doluluk oranı bahar yağışlarının en fazla olması beklenen aylardan mayısta yüzde 27,77’ye geriledi. İstanbul’da içme suyu barajları dün ölçülen yüzde 27,77 doluluk oranıyla son on yılın en düşük seviyesini gördü. En ciddî sıkıntının yaşandığı 2008 yılında doluluk oranı yüzde 40’a gerilemişti. 2007’de ise yüzde 45,5 olarak ölçülmüştü. İSKİ verilerine göre İstanbul'un 100 gün yetecek suyu var.

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, “Bu sene kuraklık var, doğrudur. İstanbul için yaklaşık 100-110 gün yetecek suyumuz var" diyerek önümüzdeki yaz ayları için kuraklık tehlikesine dikkat çekti.