1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İstanbul`da yeşili koruyacak yeni vakıf

İstanbul`da yeşili koruyacak yeni vakıf

Enerji Günlüğü - İstanbul'da, doğa ve çevre bilincini artırmak, yeşil alanlar, ormanlar oluşturmak ve mevcut alanları korumak amacıyla Şimal İlim ve...

İstanbul`da yeşili koruyacak yeni vakıf

Enerji Günlüğü - İstanbul'da, doğa ve çevre bilincini artırmak, yeşil alanlar, ormanlar oluşturmak ve mevcut alanları korumak amacıyla Şimal İlim ve Hizmet Vakfı kuruldu. 

Gezi Parkı'na Topçu Kışlası ve/veya Alışveriş Merkezi projelerine tepkiyle başlayan Taksim Gezi protestoları birçok ilde aralıksız devam ederken, İstanbul'da çevre duyarlılığını da amaçları arasına alan yeni bir vakıf kuruldu. Nihat Albayrak, Asım Albayrak, Cüneyd Albayrak tarafından kurulan Şimal İlim ve Hizmet Vakfı'nın kurulmasına ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayımlandı. Kuruluş ilanında Vakfın amacı ise şöyle ifade edildi:

"Eğitim, kültür, bilimsel araştırma ve geliştirme alanlarında faaliyet göstererek eğitim kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu sahalarda meslek sahibi, nitelikli, vatanına ve milletine bağlı geleceğin teminatı olan ulusumuza ve bilhassa gençliğimize hizmet etmek, milletimizin inançlı, vatansever, kültürlü ilim ve irfan sahibi birer şahsiyet olmasını sağlamak, eğitim ve öğretim, kültür, sanat, spor, sağlıklı, tarih ve sosyal alanlarda hizmetlerde bulunmak. Başta Türkiye olmak üzere, dünyanın her yerinde yoksullukla mücadele etmek, sosyal ve kültürel konularda insanların kişisel ve toplumsal gelişimlerine katkıda bulunmak, ihtiyaç sahiplerine eğitim imkanları sağlamak, ihtiyaç sahipleri ve kötü sağlık şartlarına sahip bireylere sağlıklı yaşam imkanları sunmak. Toplumda doğa ve çevre bilincini artırmak, yeşil alanlar, ormanlar oluşturmak ve var olanları korumak. Tarihi eser bilincinin artırılmasını sağlamak ve bu eserlerin yaşamasına katkıda bulunmak."

Önceki ve Sonraki Haberler