1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İstanbul’daki 2 adliye binasında enerji verimliliği dönüşümü

İstanbul’daki 2 adliye binasında enerji verimliliği dönüşümü

Çevre Bakanlığı, Çağlayan Adliyesi ile Kartal Adliyesinde KABEV kapsamında gerçekleştirilecek enerji verimliliği dönüşümü için danışmanlık hizmeti alacak. 

İstanbul’daki 2 adliye binasında enerji verimliliği dönüşümü

Enerji Günlüğü - Çevre Bakanlığı, Çağlayan Adliyesi ile Kartal Adliyesinde KABEV kapsamında gerçekleştirilecek enerji verimliliği dönüşümü için danışmanlık hizmeti alacak. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi (KABEV) kapsamında, Dünya Bankası tarafından finanse edilmek üzere, İstanbul Adalet Sarayı ile İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda enerji denetimleri, teknik tasarım ve danışmanlık hizmetleri ile enerji verimliliği tadilatları için inşaat kontrol hizmetleri almak üzere ihale yapacak. 

İhale kapsamında enerji verimliliği denetimleri yapılacak olan binaların kapalı alan yüzölçümü; 343.000m2’si Çağlayan, 365.321m2’si ise Kartal Adliyesi olmak üzere, toplam 708.321m2 olacak. 

İstekliler tekliflerini; en geç 18 Mayıs 2022 tarihinde saat 16.00'ya kadar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Dış Yatırım Departmanı, Mustafa Kemal Mahallesi, 2082. Cadde, No: 52, 06510, Çankaya, Ankara adresine elden teslim edecekler ya da aynı adrese posta veya kurye yoluyla ulaştıracaklar. 

İhaleyi kazanan üstlenici, bu binalarla ilgili enerji verimliliği denetimi yapacak ve önerilerde bulunarak tasarım hizmeti sunacak. Ayrıca hazırlayacağı raporlar doğrultusunda gerçekleştirilecek olan inşaat sürecinde de denetim ve inşaat kontrolörlük görevlerini üstlenecek. 

İhaleye katılacak olanların, en az 10 yıllık iş deneyimi, en az 5 yıllık benzer iş deneyimi ile idari ve mali yeterlilik belgelerini ibraz etmeleri gerekecek. İsteklilerden belirli unvanları taşıyan personeli çalıştırdıklarına ilişkin evrak da talep edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler