1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İstanbul’un gürültü haritası hazırlanacak

İstanbul’un gürültü haritası hazırlanacak

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul'un gürültü haritasını bu yılın sonuna kadar tamamlayacak.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...

İstanbul’un gürültü haritası hazırlanacak

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul'un gürültü haritasını bu yılın sonuna kadar tamamlayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Birliği IPA 2009 programında yer alan Çevresel Gürültü Direktifinin Uygulama Kapasitesi İçin Teknik Yardım Projesi ile; İstanbul ilinin de içinde bulunduğu beş büyükşehir için karayolu, demiryolu, endüstri gürültü haritaları hazırlandığı ifade edildi.

ARALIK 2015'TE HARİTA HAZIR OLACAK

4 Haziran 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, “Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği" gereğince nüfusu 100.000'den fazla ve nüfus yoğunluğu kilometrekare başına 1000 kişinin üstünde olan yerleşim alanları için gürültü haritalarının hazırlanması gerektiği belirtilen açıklamada, Avrupa Birliği IPA 2009 programında yer alan Çevresel Gürültü Direktifinin Uygulama Kapasitesi İçin Teknik Yardım Projesi ile; İstanbul ilinin de içinde bulunduğu beş büyükşehir için karayolu, demiryolu, endüstri gürültü haritaları hazırlandığı ifade edildi." denildi.

Haziran 2013 tarihinde başlayan proje, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile işbirliği ve koordinasyon içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülüyor.

İstanbul Atatürk Havalimanının gürültü haritası Çevre ve Şehircilik Bakanlığının teknik desteği ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın gürültü haritası hazırlama çalışmaları başladı ve 2015 yılı içinde tamamlanması planlanıyor.

Hazırlanan gürültü haritaları, sorunlu alanların belirlenmesinde ve kontrol tedbirlerini içeren eylem planlarının hazırlanmasında kullanılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler