1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İşte Big Bang Startup Challenge’taki ilk beş girişim

İşte Big Bang Startup Challenge’taki ilk beş girişim

Big Bang Startup Challenge’da 2022 yılında 341 milyon TL değerinde ödül, nakit ve yatırım duyurulurken bu yıl rakam 3,5 kat artarak 1,28 milyar TL’ye çıktı.

İşte Big Bang Startup Challenge’taki ilk beş girişim

Enerji Günlüğü - İTÜ Çekirdek tarafından gerçekleştirilen girişimcilik etkinliği Big Bang Startup Challenge’ta ilk beşte yer almaya hak kazanan girişimler sırasıyla; Captanomy, RumiTech, Wyseye, Newky ve Powea oldu. 

12. yılında “Hayal et, Cesaret et, Yap” mottosuyla aralarında enerji sektörünün de olduğu girişimcileri, yatırımcıları, kurumsal firmaları ve tüm teknoloji severleri buluşturan Big Bang etkinliği Cumhuriyetin 100. yılına yaraşır şekilde yeni bir rekor kırdı. Geçen yıl 341 milyon TL değerinde ödül, nakit ve yatırım duyurulan Big Bang Startup Challenge sahnesinde bu yıl 3,5 kat üzerine çıkılarak 1,28 milyar TL’lik ödül, nakit ve yatırıma şahitlik edildi. İki gün süren etkinlikte girişimciler 8 sektörel dikey sahnesinde sunumlarını gerçekleştirdi. 

İLK KEZ YATIRIM ALAN GİRİŞİMLER

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Crowia, Kozalak, Optimimax, Porima, Teklifim Gelsin ve The Clico girişimlerinin yatırımları da ilk kez Big Bang 2023 sahnesinde duyuruldu. 

Etkinlikte ayrıca 2023 yılı içerisinde yatırım almış 83 İTÜ Çekirdek girişiminin yatırımları da kutlandı. 

İTÜ ARI TEKNOKENT DE YATIRIM YAPTI 

İTÜ ARI Teknokent, girişimlere sunduğu desteklerin yanı sıra etkinlikte yatırımcı kimliğiyle de yer aldı. İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, İTÜ ARI Teknokent’in de Newky'e 20 bin dolar, Soundbank'e 20 bin dolar ve Wyseye'a 25 bin dolar değerinde yatırım yaptığını açıkladı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler