1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İşte en iyi rüzgar enerjisi fotoğrafı!

İşte en iyi rüzgar enerjisi fotoğrafı!

Enerji Günlüğü - TÜREB tarafından düzenlenen Türkiye'de rüzgar konulu fotoğraf yarışmasının birincisi, İzmir'den katılan Murat Yılmaz oldu.Türkiye...

İşte en iyi rüzgar enerjisi fotoğrafı!

Enerji Günlüğü - TÜREB tarafından düzenlenen Türkiye'de rüzgar konulu fotoğraf yarışmasının birincisi, İzmir'den katılan Murat Yılmaz oldu.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin (TÜREB), bu yıl dördüncüsünü düzenlediği "Türkiye'de Rüzgar" konulu fotoğraf ve resim yarışmasının sonuçları belli oldu.

İlk ve orta dereceli okullar arasındaki resim yarışması için, 56 şehirden, 818 okul katılım gerçekleştirirken, fotoğraf yarışması için Türkiye genelinden 520 sanatçı, 1557 fotoğraf ile yarışmaya başvurdu.

Toplam 3000’e yakın resim arasından 1. Grup kategoride birinci Çağın Akay Yazıcı, ikinci Naz Kırlıoğlu, üçüncü Ahsen İpek Hocalar oldu.

2. Grup kategoride birinci Yiğit Arpağ, ikinci Zeynep Özkan, üçüncü Işık Şahin olurken, 3. grup kategoride birinci Zeynep Sayit, ikinci Büşra Arslan, üçüncü Necva Gönül oldu.

Fotoğraf yarışmasında İzmir’den Murat Yılmaz birinci, İstanbul’dan Zeynep İlze ikinci, Aydın’dan Eser Paşa üçüncülük ödülünü kazandı.

Yarışmanın ödülleri 15 Haziran Dünya Rüzgar Gününde EPDK sergi salonunda dağıtılacak. Ödül töreninin ardından açılacak sergi, 22 haziran tarihine kadar halka açık olacak.

Resim yarışmasına katılan öğrencilerden bazıları rüzgar türbinleri için bunlar “aydınlatan papatyalar” bizden nerdeyse 10 kat büyükler ama hepsi gri renkte. Keşke çiçekler gibi rengarenk olsalardı şeklinde yorumda bulundular.

"Çocuklarda rüzgar enerjisi konusunda yaratılan bu farkındalık ve ilgi zaten ulaşmaya çalıştığımız bir noktaydı" diyen TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, gençlerin fikir üretmeye başladıklarını ve etkinliklerinin amacına ulaştığını belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler