1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. İşte enerji özelleştirmesinde izlenecek yeni yol haritası

İşte enerji özelleştirmesinde izlenecek yeni yol haritası

Enerji Günlüğü - Enerji özelleştirmelerinde, daha önce portföy gruplarına katılmış bazı santraller, bu portföylerden çıkarılıp tek başına ihale...

İşte enerji özelleştirmesinde izlenecek yeni yol haritası

Enerji Günlüğü - Enerji özelleştirmelerinde, daha önce portföy gruplarına katılmış bazı santraller, bu portföylerden çıkarılıp tek başına ihale edilecek. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), santral özelleştirmelerinin hangi santrallerle devam etmesine yönelik stratejileri belirliyor.

ÖİB, Kemerköy, Yatağan ve Yeniköy Termik Santralleri'yle yola devam etmek istiyor. Öncelikle, özelleştirilecek santrallerin kapsam ve programa alınması için Özelleştirme Yüksek Kurulu'ndan (ÖYK) onay alınacak.

Bunun ardından ÖİB, hangi santraller için ihale açılacağına ilişkin programını yapacak. İdare, bu konuda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan da görüş alıyor.

ÇATALAĞZI KÖMÜR SAHASIZ SATILACAK

Daha önce 9 portföy grubuna ayrılan enerji santralleri için portföyler yeniden belirlenecek. Yoğun ilgi gören ya da göreceği düşünülen santraller portföylerin içinden çıkartılarak, tek başlarına satıllacak.

Daha önce içinde bulunduğu portföyden çıkarılacak santrallerin başında Çatalağzı Termik Santrali başı çeriyor. Çatalağzı'nın, kömür sahası olmaksızın, tek başına ihale edilmesi hedefleniyor.

SOMA B, TUNÇBİLEK, ORHANELİ VE ÇAN

Portföylerden çıkartılarak, tek başına özelleştirilmesi düşünülen diğer termik santraller ise Soma B, Tunçbilek, Orhaneli ve Çan Termik Santrali olarak sıralanıyor.

Özellikle Çan Termik Santrali’nin sahasıyla birlikte özelleştirilmesi planlanıyor. Bu nedenle Çan santralinin yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Diğer Santraller için ise sahaların değerlendirilmesi konusunda TKİ, ETKB ve EÜAŞ arasındaki müzakereler sürüyor.

İlkyaz Yenidoğan

Önceki ve Sonraki Haberler