1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İşte TANAP`ın borularını sağlayacak firmalar

İşte TANAP`ın borularını sağlayacak firmalar

Enerji Günlüğü - Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP) kullanılacak çelik boruların tedarikini yapacak firmalarla sözleşmeler imzalandı.Azerbaycan’daki...

İşte TANAP`ın borularını sağlayacak firmalar

Enerji Günlüğü - Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP) kullanılacak çelik boruların tedarikini yapacak firmalarla sözleşmeler imzalandı.

Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılacak doğal gazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı’nın Ana Hat Boruları ve İndüksiyon Dirseklerinin Alım Sözleşmeleri bugün (14.10.2014) Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı bir törenle Ankara JW Marriott Oteli’nde imzalandı.

15-20 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnag Abdullayev, törende yaptığı konuşmada TANAP projesi sayesinde Türkiye’nin Doğu-Batı Enerji Koridoru olması, upstream pozisyonunun güçlenmesi, vergi gelirleri, taşıma ve portföy gelirleri, 15-20 bin kişiye yeni iş imkanlarının yaratılması, Türk boru üretimi ve boru inşaatı sektörünün gelişmesi ve dünyada TANAP projesi referansı ile yeni işler alarak kazanacağı faydaların özellikle belirtilmesi gerektiğini vurguladı.

DÖRT FİRMA/ORTAKLIK İLE SÖZLEŞME

Türkiye üzerinden geçecek 1850 kilometrelik boru hattının Ana Hat Boruları ve İndüksiyon Dirseklerinin temini için açılan ihale sürecinde, 14 Şubat 2014 tarihinde yerli ve yabancı 18 firma ön yeterlik almıştı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda sözleşme imzalanan firma ve ortaklıklar (alfabetik isim sırası) şöyle:

1) Baosteel Europe GmbH

2) Borusan Mannesmann Boru Sanayi Ticaret AŞ – Noksel Çelik Boru Sanayi AŞ – Erciyas Çelik Boru Sanayi AŞ Konsorsiyumu

3) Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi AŞ

4) Ümran Çelik Boru Sanayii AŞ – Emek Boru Makina Sanayi ve Ticaret AŞ Konsorsiyumu

TANAP'TA BORULARIN YÜZDE 80'İ YERLİ FİRMALARDAN

Önceki ve Sonraki Haberler