1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İşte Türkiye’ye enerji veren kadınlar!

İşte Türkiye’ye enerji veren kadınlar!

Enerji Günlüğü - Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar belli oldu. İlk kez düzenlenen ödül 6 kadına verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı...

İşte Türkiye’ye enerji veren kadınlar!

Enerji Günlüğü - Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar belli oldu. İlk kez düzenlenen ödül 6 kadına verildi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ilki düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar Ödülleri sahiplerini buldu.. Ödüller, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene Emine Erdoğan’ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Ssoyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile çok sayıda sanatçı, oyuncu ve enerji sektörü şirketlerinin sahip ve yöneticileri katıldı. 

JÜRİ BAŞKANI GÜLER SABANCI 

Başkanlığını Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın, Başkan Yardımcılığını Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in üstlendiği ödül jürisinde Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, Devlet Sanatçısı Hülya Koçyiğit, Citibank Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, Kadın ve Demokrasi Derneği başkanı Doç Dr. Sare Aydın Yılmaz, Vitol Türkiye Üst Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Azeri ve BİST Yönetim Kurulu Üyesi Erihşah Arıcan yer aldı. 6 dalda verilen ödüllerde 200’e yakın aday değerlendirildi. İşte finale kalan ve kazanan isimler: 

NANO MALZEME GELİŞTİREN İSİM KAZANDI

Akademi Ödülleri’nde finaldeki adaylar Seda Keskin Avcı (Koç Üniversitesi Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi), 

Selmiye Alkan Gürsel (Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nano Mühendislik Programı Öğretim Üyesi), Şule Ertan Ela ( Ege Üniversitesi Enerji Anabilim Dalı Başkanı) değerlendirildi. Kazanan isim Doç. Dr. Selmiye Alkan Gürsel olurken, kendisine 50 bin TL araştırma desteği verildi.

ENGELLİYE HİZMET ÖDÜL KAZANDIRDI 

Profesyonel ödülü adayları Aysun Kaya (Körfez LPG ve Akaryakıt Dolum Tesisi Müdürü), Zahide Yılmaz (AKEDAŞ Elektrik Dağıtım İşletme Şefi), Rahime Meydan (Aksa Gümüşhane Bayburt Doğalgaz Dağıtım AŞ Şirket Müdürü) oldular. Kazanan isim, konuşma ya da duyma engellilerinin telefon aramalarında, arıza ve yardım ekiplerinin beklemeksiniz anında abonenin bulunduğu noktaya hareket etmesini sağlayan projeyi geliştiren Aksa Gümüşhane Bayburt Doğalgaz Dağıtım AŞ’den Şirket Müdürü Rahime Meydan oldu. 

YERLİ SANTRAL ÇÖZÜMÜ ÖDÜL GETİRDİ 

İş Dünyası dalında Nevin Selçuk (ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi), Serpil Demirel (ESAN Genel Müdürü) ve İlkşen Çetintaş (IC Holding İK Genel Müdür Yardımcılığı) olmak üzere üç aday finale kaldı. Ödülün kazananı, Şırnak’ta yerli kömürün en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlayan akışkan yatak termik santral çözümünü geliştirdiği gerekçesiyle Prof. Dr. Nevin Selçuk oldu. 

KARS BOĞATEPELİ KADINLARA ÖDÜL 

Girişimcilik dalındaki ödül, Kars’ın Boğatepe Köyü’ndeki kadınlara gitti. Bu ödül Kars’ın bir köyünden, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Kurucu Üyesi Zümran Ömür’e verildi. Ödül, bölgedeki endemik bitkilerin tanıtılıp kullanıma sunulmasını sağlamaları nedeniyle Kars Boğatepe Köyü’ne gitti. Bu daldaki diğer adaylar Başak Taşpınar Değim (Armut.com Kurucusu), Duygu Yılmaz (BIOLIVE Yönetim Kurulu Başkanı) idi. 

EN ÇOK KADIN İSTİHDAMINA ÖDÜL 

En çok kadın istihdamı gerçekleştiren şirketlerin değerlendirildiği enerjide örnek şirket ödülü kategorisinde ödülü Limak Uludağ Elektrik aldı. Bu daldaki adaylar BP Türkiye, Bursagaz ve Limak Uludağ Elektrik idi. 

VAKIFBANK KADIN VOLEYBOL TAKIMINA ÖDÜL

Jüri Özel Ödülü Vakıfbank Kadın Voleybol Takımına verildi. Bu ekip, üst üste en çok maç kazanan takım unvanı ile Guiness rekorlar kitabına giren takım unvanına sahip. Bu daldaki adaylar şu isimler idi: Nurten Öztürk ( OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi), Neslihan Akça (Akça Şirketler Grubu Fahri Yönetim Kurulu Başkanı), Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı (2013 ve 2017 Dünya Şampiyonu).

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler