1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. İstyap Şırnak’ta 5 MW’lık HES kuracak

İstyap Şırnak’ta 5 MW’lık HES kuracak

İstyap Enerji, Şırnak’ın Uludere ilçesinde mevcut Şırnak Barajı eteğinde 5 MW kapasiteli Şırnak Hidroelektrik Santrali (HES) kurup işletecek.

İstyap Şırnak’ta 5 MW’lık HES kuracak

Enerji Günlüğü - İstyap Enerji, Şırnak’ın Uludere ilçesinde mevcut Şırnak Barajı eteğinde 5 MW kapasiteli Şırnak Hidroelektrik Santrali (HES) kurup işletecek.

Şırnak İli, Uludere İlçesi, Hilal Beldesi sınırlarında İstyap Enerji A.Ş. tarafından toplam kurulu gücü 5,000 MWm – 4,950 MWe olan Şırnak Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulması planlanıyor.

Yaklaşık 10 milyon lira değerindeki proje kapsamında etek tipi santral olarak kurulacak Şırnak Hidroelektrik Santrali’nin su kaynağı Robozik Dere üzerinde işletmede olan güvenlik ve enerji amaçlı Şırnak Barajı’ndan savaklanan sular olacak. Şırnak Barajı’ndan dolusavaktan mansaba aktarılan sular inşa edilmiş su alma yapısı ile santral binasına ulaştırılacak ve santral binasında türbinlenerek enerji üretimi yapılacak. Enerji üretiminden çıkan sular Robozik Dere yatağına verilecek.

Şırnak HES yılda 17,490 GWh elektrik üretecek ve üretilen elektrik ise mevcut 3,0 AWG kv 7 km. mesafede Uludere Barajı ve HES şalt sahasına bağlanarak ulusal şebekeye aktarılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler